Črno-beli se po izjemni zmagi nad Domžalami odpravljajo na gostovanje še k tretjemu predstavniku Slovenije v Evropi, pred Domžalčani so Muraši odigrali še srečanje proti Mariboru. Varovanci Anteja Šimundže so vroči, saj so po povratku med elito še neporaženi, ob morebitni novi zmagi pa bi skočili na tretje mesto prvenstvene lestvice. Za to bodo morali lanskoletni prvaki 2.SNL ugnati velenjski Rudar, ki jim na začetku sezone še ne gre vse po načrtih, trenutno se z eno samo točko na prvih treh srečanjih nahajajo na dnu, a bodo tudi Knapi kaj kmalu pokazali zobe, morda že na zadnjem srečanju 4.kroga Prve lige.


Muraši v Velenje odhajajo z dobro popotnico, v Mursko Soboto se je že naselila mini evforija po remiju v Mariboru in izjemni zmagi nad Domžalami. Črno-beli so na Fazaneriji s hitrimi protinapadi, s svojo hitrostjo so razbili obrambo varovancev Simona Rožmana, blestela sta predvsem Bobičanec in Šušnjara, poteza tedna, ne bo pa nič narobe, če jo razglasimo že sedaj za potezo leta, pa je pripadla Ninu Kouterju, ki je z neverjetno rabono zapečatil zabil zadnji žebelj v krsto Domžal.

Za Knapi je pester začetek sezone, naporen ritem tekem je terjal daveč k v prvenstvu, kjer so varovanci Marijana Pušnika, ob prav tako zahtevnem razporedu zaenkrat iztržili le točko. Boljša sta bila Maribor in Domžale, proti Krškemu pa je Rudarju pred domačimi gledalci v drugem polčasu prvo točko v sezoni zagotovil Milan Tučić.

Nekaj moči je Velenjčanom zagotovo pobralo sodelovanje v kvalifikacijah za Ligo Europa, kjer so po dveh gladkih porazih proti Steaui v začetku avgusta končali z nastopi v Evropi in bodo sedaj lahko vse sile preusmerili v državno prvenstvo, kjer bodo za mirnejše nadaljevanje potrebovali zmago. Pred domačimi gledalci bi lahko nekoliko umirili nalet Murašev, ki pa bodo preko izjemno hitrih krilnih napadalcih gotovo znova zelo nevarni in nič čudnega ne bi bilo, da bi letošnji novinci še četrto srečanje zapored končali neporaženi. Tudi pred svojimi navijači, saj naj bi kljub ponedeljkovemu terminu znova v lepem številu prišli podpirat svoje ljubljence.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…