Prvo izmed treh sobotnih srečanj v Prvi ligi bo na sporedu v Domžalah, kamor se po zmagi na derbiju odpravljajo nogometaši Mure, ki bodo poizkušali nadaljevati pozitivni niz proti ekipam, ki sodijo v vrh lestvice, Domžalčani pa po seriji neprepričljivih predstav želijo ponovno slaviti pred domačimi gledalci, saj so bili na zadnjih dveh domačih srečanjih proti nasprotnikom nemočni.


Tekmeca sta se v tretjem krogu letošnje sezone že pomerila, na Fazaneriji smo videli eno atraktivnejših srečanj v dosedanjem poteku prvenstva, ki je postreglo s šestimi zadetki in nepozabno rabono Nina Kouterja, Mura je v začetku avgusta slavila z visokih 5:1 in povsem razbila Domžalčane, ki posebej z igralcem manj niso bili konkurenčni razigranim domačinom.

Domžalčani so zaenkrat eno večjih razočaranj lige. Mnogi strokovnjaki so jih pričakovali tik pod vrhom lestvice, vštric z Mariborom in Olimpijo, a si je četa Simona Rožmana v prvih enajstih krogih privoščila kar nekaj kiksov. Med slednje sodi tudi zadnje odigrano srečanje proti Rudarju, kjer so sicer rumeno-modri po golu Melnjaka ekspresno povedli in imeli večino niti igre v svojih rokah, a so v zadnjih minutah Knapi dvakrat zatresli mrežo Milića za že peti poraz Domžal v sezoni. Kar še bolj lahko skrbi Simona Rožmana je dejstvo, da so na zadnjih sedmih prvenstvenih srečanjih tekmeca premagali le enkrat! So pa Domžalčani zato sredi tedna še okrepili svoje vrste, v svoj matični klub se je po pestri karieri v tujini vrnil Dejan Lazarević, dvajsetkratni slovenski reprezentant. Hitri krilni nogometaš bo zagotovo predstavljal dodano vrednost klubu ob Kamniški Bistrici.

Muraši se v Domžale odpravljajo polni optimizma. Prvič, ker so tokratnega nasprotnika v letošnji sezoni že premagali in dokazali, da se lahko merijo z najboljšimi, dodatna motivacija pa prav gotovo izvira še iz nedeljskega dvoboja z Mariborčani, kjer so ob fantastični kulisi črno-beli nadigrali večnega rivala in poskrbeli, da bo zmaga z 4:1 gotovo še dolgo ostala v spominu navijačem. Lep spomin imajo Sobočani tudi na prvo srečanje v sezoni, ko so je blestel trio Kouter-Bobičanec-Šušnjara (le ta se vrača v kader po treh tekmah prepovedi). Muraši po dolgem času nimajo težav s kaznovanimi nogometaši, kompletni bodo lahko naskakovali še tretjo zaporedno zmago nad Domžalčani (slavili so že lani v Pokalu).

Vloga favorita ne glede na vse pripada domačim, ki bodo naskakovali peto zmago v sezoni, s katero bi se utrdili v prvi polovici lestvice – tja pa se bo skušala prebiti tudi Mura, ki prav tako ima kar nekaj razlogov za optimizem pred sobotnim dvobojem, ki se bo začel ob 14:45… Ali lahko Sobočani prvič zmagajo tudi v gosteh?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…