V Fazaneriji se obeta nov praznik nogometa, v prekmurski hram nogometa prihaja vodilna eipa lige, Domžale. Srečanje je dolgo časa viselo v zraku, saj bi bilo ob morebitnem napredovanju Domžal v kvalifikacijah Lige Europa srečanje prestavljeno, tako pa je na srečanju z rusko Ufo tri minute pred koncem rednega dela varovancem Simona Rožmana presodil slovenski kapetan Bojan Jokić in tokratne nasprotnike Mure izločil iz nadaljnega tekmovanja. 


Klub, ki domuje ob Kamniški Bistrici je suvereno začel novo sezono Prve lige, lani tretjeuvrščeni klub je najprej ugnal Krško, preteklo nedeljo pa je v Domžalah padel še Rudar, sedaj pa rumeno-modre prvo gostovanje, ki bo hkrati eno bolj vročih v sezoni. V Murski Soboti prav gotovo nobeni ekipi ne bo lahko, imajo pa Prekmurci, kljub temu, da še čakajo na prvo zmago po povratku med elito razlog za optimizem. Po sicer neprepričljivem uvodu v prvenstvo, ko so  Muraši pred domačimi gledalci iztržili le točko proti Triglavu, so nato v nedeljo s fanatično borbenostjo ob izjemni podpori navijačev, na gostovanje v Maribor jih je odšlo okoli 1000, osvojili veliko točko v štajerski prestolnici in pokazali, da bodo trd oreh vsakemu nasprotniku. V kolikor bodo podobno igro, z nekoliko večjo mero napadalnosti prikazali tudi v Murski Soboti, bodo v nevarnosti tudi Domžale. 

Le te v prvih dveh krogih niso pokazale slabosti, rutinirano ugnali oba dosedanja nasprotnika, zanimivo pa bo videti, koliko moči jim je pobrala četrtkova evropska preizkušnja. Domžalčani so se na Fazaneriji v lanski sezoni že opekli, ko jim je Mura v osmini finala Pokala Slovenije odčitala pravo lekcijo in slavila s 3:1, dvakrat je v polno meril Bobičanec, enkrat Kous, sicer tudi že član rumeno-modrih, pri gostih pa je bil uspešen Hebaj, ki je pred kratkim zapustil moštvo Domžal. Med tednom so kadrovali tudi v Murski Soboti, na posojo sta odšla Borut Lukač (Beltinci) in Matošević, nekdanji mladi up Domžal se bo kalil v Ankaranu.

Pri gostih sta po dva zadetka v prvenstvu že dosegla Mujan in Ibričić, medtem ko črno-beli napadalci še čakajo na prve zadetke. Vloga favoritov sicer pripada Domžalam, a ne bi bilo nič šokantnega, če bi po Mariboru proti Muri brez zmage ostale še Domžale.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…