Slovenski podprvaki so se že danes odpravili na Škotsko, kjer jih jutri zvečer čaka tekma 3. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa. Na slovitem stadionu Ibrox se bodo pomerili s starim znancem Glasgow Rangers, na katerega imajo lepe spomine, saj so se prav preko njih leta 2011 prvič uvrstili v skupinski del Lige Evropa.


Darko Milanič je v Glasgow odpeljal 22 igralcev. Prvič je z vijoličastimi na evropsko gostovanje odpotoval tudi Denis Klinar, doma na Štajerskem pa sta zaradi poškodb ostala Milec in Rajčević. Zanimivo bo videti s kako postavo se bo Škotov lotil Milanič, in ali bo od začetka začel v zadnjem času izredno poletni Jasmin Mešanović. »Zagotovo bo tekma zelo, zelo zahtevna. Če bomo v takšni podobi kot v zadnjih tekmah, verjamem, da bomo uspešni. Vemo, kaj nas čaka. Rangers z dobrim, nepopustljivim moštvom in z dobrim ozračjem na stadionu. Mi pa znamo igrati te kvalifikacijske dvoboje. Trda, težka preizkušnja bo, a verjamem, da lahko pridemo do dobrega izhodišča,« pozitivno razmišlja strelec hat-tricka na zadnjem prvenstvenem srečanju proti Aluminiju.

Rangerse v tej sezoni vodi sloviti Anglež Steven Gerrard, ki je v Mariboru še lani gostoval kot trener mladinske selekcije slovitega Liverpoola. Informacij o vijoličastih mu tako prav gotovo ne primanjkuje. Škoti bodo v srečanje proti Mariboru, krenili brez pomembnega moža zadnje vrste, zaradi kvote rumenih kartonov bo namreč srečanje izpustil Jon Flanagan.  Medtem ko pri nas prvenstvo traja že tri kroge, pa so minuli teden na Škotskem odigrali šele prvi krog. Rangersi so začeli na gostovanju, kjer so se pomerili z Aberdeenom in se razšli z 1:1.

Srečanje, ki se bo jutri pričelo ob 20:45 po našem času, bo vodila izraelska četa sodnikov, na čelu katere bo Roi Reinshreiber.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…