V drugi tekmi sobotnega popoldneva nas v Ljudskem vrtu čaka derbi kroga v katerem bo tretjeuvrščeni Maribor gostil petouvrščeno ekipo Celja. V zadnjih medsebojnih tekmah boljše rezultate nizajo Celjani, ki so zmagali kar dvakrat v zadnjih štirih tekmah, ob tem lani približno takega časa celo v Ljudskem vrtu, dvakrat pa sta se ekipi razšli z remijem.


Vse prej kot lahko delo tudi tokrat čaka Mariborčane, ki so po neodločenem izidu v Ljubljani in zmagi Domžal sredi tedna, zdrsnili celo na tretje mesto, nekaj kar se je nazadnje zgodilo v startu letošnjega prvenstva. Tokrat jim bodo nasproti stali razpoloženi Celjani, ki v spomladanskem delu nizajo dobre rezultate. Vijoličasti v spomladanskem delu ob štirih tekmah, koliko so jih odigrali na domači zelenici, še sploh niso dosegli zmage, kar je za štirinajstkratne domače prvake zelo zaskrbljujoč podatek. Ta bo tokrat nujna če hočejo še ostati v bitki za naslov prvaka. »Že v slačilnici, po tekmi v Ljubljani smo rekli, da moramo takoj preklopiti na Celje. Po prepričljivi zmagi proti Ankaranu je njihova samozavest zdaj na visokem nivoju, mi pa smo letos slabši na domačem terenu in to je treba nujno spremeniti. Moramo narediti ta preklop v glavah, odigrati sproščeno, da lahko izrazimo vse svoje kvalitete. Želel bi si, da bi imeli takšno navijanje, s tolikšnim številom Viol tudi na domači tekmi in verjamem, da bomo v soboto zmagali,«je pričakovanja pred jutrišnjim dvobojem za domačo spletno stran strnil Martin Milec.

Po dobrih igrah in rezultatih, ki jih prikazujejo v spomladanskem delu sezone, se Celjani tokrat odpravljajo v Ljudski vrt, kjer bodo skušali nadaljevati pozitivni niz, ki ga imajo proti vijoličastim. Po tem, ko so s kar sedmimi zadetki v drugem polčasu, v prejšnjem krogu odpihnili Ankaran, so se tekom tedna še v prvi pokalni tekmi pomerili v gosteh z Ljubljančani in kljub dobri igri izgubili z 2:1. Tokrat jih na domačem igrišču pričakujejo ranjeni aktualni prvaki, kar bi razpoloženi grofje lahko izkoristili. Rumeno-modri imajo v tej sezoni že kopico igralcev, ki so vsaj enkrat zatresli nasprotnikovo mrežo. Kar dvanajst če smo natančni, prednjačita pa najizkušenejša moža, in sicer Luka Žinko ter Elvedin Džinić. Še posebej v dobri strelski formi se nahaja slednji, saj je kar tri od skupno petih zadetkov, dosegel v spomladanskem delu, zadnjega pa kar v prejšnjem krogu proti Ankaranu. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…