Sobotno nogometno dogajanje v Prvi ligi  se bo začelo v Kranju, kjer bo gostovala najbolj vroča ekipa lige, v goste h Kranjčanom prihajajo nogometaši Mure, ki bodo naskakovali novo zmago v boju za evropske vozovnice.


Kranjčane v boju za obstanek v zadnji četrtini prvenstva čaka še oster boj, kot kaže predvsem z Gorico in Rudarjem za deveto mesto, ki vodi v play-off. Orli so po vzpodbudnem startu v leto 2019 na zadnjih srečanjih povsem popustili, visoko izgubili proti Domžalam in Rudarju, v dveh srečanjih so Gorenjci prejeli kar deset zadetkov. Če ne rezultatskih uspehov, se lahko v Kranjcu veseljo odločitve, po kateri naj bi v kratkem tudi v gorenjski prestolnici dobili reflektorjih, tako bi se možnost igranja v večernem terminu ponujala prav vsem klubom, ki trenutno igrajo v Prvi ligi.

V Kranj tokrat prihaja Mura, ki ima pred sabo zgolj en cilj, nadaljevati fantastičen niz v prvenstvu in priigrati nove tri pomembne točke v boju za uvrstitev v kvalifikacije za Ligo Europa. Nazadnje so Muraši ekspresno hitro odpravili Celje, preden so se navijači dodobra posedli je rezultat v prvih petih minutah kazal že 0:2. Obramba, na čelu katere je Matko Obradović, je zaklenila svoja vrata, v prvenstvu so neporaženi že slabih osem ur. Ob dejstvu, da je obramba trdna, pa ima ob tem v vezni in napadalni liniji Šimundža na voljo paleto igralec, ki lahko vsakokrat, vsak posamezno, eksplodira in povede voz Murine igre.
Misli ljubiteljev nogometa na levem bregu Mure so sicer deloma že usmerjena v prihajajoči teden, ko se obeta dvojni spektakel v Murski Soboti, najprej povratna pokalna preizkušnja ter nato še prvenstvena tekma z Mariborom. Zanimanje je izjemno, prodanih je že polovica kart za obe srečanji, ob dejstvu, da so vodilni v črno-belem klubu kapaciteto stadiona z montažnimi tribunami povečali še za šesto, na Fazaneriji naj bi se tako gnetlo 6.000 gledalcev.

A Muraši bodo morali najprej vse svoje moči usmeriti v dvoboj proti Triglavu, ki je v tej sezoni proti Muri, zanimivo, še neporažen. Dvakrat sta moštvi remizirali, prav v Kranju pa so Muraši doživeli celo najhujši poraz v sezoni, Triglavani so zmagali s kar 3:0. Tokrat bila ponovitev takega rezultata na mejo senzacije. Ali lahko Kranjčani po dolgem času le prebijejo obrambo Mure v prvenstvu in pripravijo rezultatsko presenečenje, pa bomo videli jutri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…