Peto medsebojno srečanje v letošnji sezoni čaka nogometaše Gorice in Mure, ji bodo odprli nedeljsko dogajanje v Prvi ligi, Gorica  bo proti Prekmurcem iskala prvo zmago v tej sezoni.


Moštvi sta se dvakrat letos že srečali v prvenstvu, dvakrat pa v pokalnem tekmovanju. Na prvem gostovanju v Novi Gorici so Muraši izpustili zmago iz svojih rok, po tem ko so že vodili z 0:2 sredi drugega polčasa, a bi Gorica na koncu skorajda prišla do popolnega preobrata, v Fazaneriji pa so bili z golom Roka Sirka boljši varovanci Anteja Šimundže. Le ti so prepričljivo slavili tudi v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, ko so Primorce odpravili s skupnim izidom 6:2 in se uvrstili v polfinale.

Ravno v sredo so Muraši tako odigrali srečanje proti Mariboru, po evrogolu Hotića je bilo 1:0 za Štajerce, zanimivo bo videti ali bo pokalna tekma pustila posledice pri fizični pripravljenosti gostov. 
Le ti so zadnji dve prvenstveni srečanji proti Krškemu in Aluminiju odigrali nadvse prepričljivo, zabili osem zadetkov, prejeli nobenega in tudi na najbolj oddaljeno gostovanje v sezoni se Prekmurci odpravljajo z mislijo na zmago.

Tudi Goričani so v zadnjih dveh srečanjih dvignili nivo svoje igre in dosegli 4 točke (remi proti Rudarju, zmaga nad Krškim) in zaustavili lasten prosti pad, pred tem zmage vključno s Pokalom niso slavili na skupno trinajstih srečanjih. Nermin Bašić, ki se je s tokratnim nasprotnikom srečal že v lanskem letu, ko je še vodil Radomlje, nima težav s kaznovanimi nogometaši, Mura pa bo nastopila brez stebra obrambe, izkušenega Matica Maruška, njegovo mesto po najverjetneje poizkušal zapolniti Boškovič.

Glede na zadnja dogajanja na srečanjih Mure in Gorice bi lahko bilo tokrat znova pestro tudi na tribunah, kjer se je med obema nasprotnikoma po lanskoletnem zahrbtnem napadu Terror boysev nad Gringosi v Vipolžah (znova) razvnelo hudo rivalstvo. Prekmurci, ki bodo gotovo v lepem številu odšli na najdaljše gostovanje, si seveda želijo dvojne zmage, tako na igrišču kot tribunah, a Goričani bodo ne glede na slabo serijo rezultatov v letošnji sezoni trd oreh. Lahko Mura še petič zapored ostane nepremagana proti Gorici?

Zanimivo bo!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Gorenc odhaja, nove okrepitve že na poti v Fazanerijo

Ni se še polegel prah po koncu 31. sezone prve lige, ko so se že začela pojavljati različn…