V predzadnjem krogu PLTS nas čaka še zadnji letošnji savinjsko – šaleški derbi. Medtem, ko je za knape že vse rešeno, saj so si že izborili neposredni obstanek, pa za Celjane, ki so še v boju za  evropsko četrto mesto, danes v poštev pride samo zmaga.


Nazadnje so Celjani nesrečno izgubili dve točki, potem ko so v sklepnih minutah tekme v Domžalah, slednji po nepravilno izvedeni enajstmetrovki izenačili na 1:1. Tako zaostanek za murskosoboško Muro, s katero so še v boju za četrto mesto, znaša tri točke. Kljub izostanku Rudija Požega Vancaša, najboljšega domačega igralca, se grofom to v napadu ne pozna kot bi si mislili. V zadnjih tekmah je na sceno stopil Dario Vizinger, ki je zadel na treh zadnjih tekmah, ter se tako znašel že pri devetih doseženih zadetkih. Osem od tega, jih je dosegel v pomladanskem delu. Domači strateg Dušan Kosič, ob že omenjenemu Belokranjcu ne bo mogel računati še na kaznovanega Žana Zaletela, se pa zato v moštvo po prestani kazni vrača hitri Prekmurec Mitja Lotrič.

Knapi prihajajo v knežje mesto rezultatsko povsem neobremenjeni, saj je njihov glavni cilj, to je obstanek, že zagotovljen. V zadnji tekmi so po tem, ko so ob polčasu proti ljubljanskim zmajem že vodili, v nadaljevanju čisto popustili in dovolili Olimpiji, da je z dvema zadetkoma naredila popolni preobrat. Edini zadetek za črno – zelene je dosegel Milan Tučić, ki se je tako na vrhu klubske lestvice strelcev izenačil z Žigo Škoflekom. Oba sta jih zbrala dvanajst. Danes v moštvu zaradi kvote rumenih kartonov ne bo dveh izkušenih mož, manjkala bosta Damir Trifković ter Klemen Bolha.

Vsa tri letošnja medsebojna srečanja so se končala z zmago Celjanov, in tudi danes se ti nahajajo v vlogi favoritov. Lahko grofje zmagajo še na najpomembnejšem?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čontala: Dogajanja v zvezi z Zalokarjem ne želim komentirati

Pred včerajšnjim obračunom med Muro in Mariborom je za nekaj nemira v taboru črno-belih po…