Štiri tekme 32. kroga PLTS so že za nami, danes pa nas čaka še zadnja, edina nedeljska. V Kranju se bosta pomerila domači Triglav in gostje iz Celja. Pomembna tekma za obe ekipi, za domačine da se oddaljijo od devetega mesta, za grofe pa da ponovno zasedejo »evropsko« četrto mesto na razpredelnici.


Potem ko so Goričani že v petek izgubili na gostovanju v Domžalah, imajo Kranjčani danes možnost da se z zmago nad Celjani, štiri kroge pred koncem tekmovanja, Primorcem na devetem mestu oddaljijo na velikih pet točk prednosti. Orli so zadnjo tekmo odigrali v Ljubljani in po začetnem vodstvu na koncu klonili s 4:2. Pod zadetek za Gorenjce se je zopet podpisal Luka Majcen, ki je v zadnjih štirih srečanjih prav tolikokrat zadel, na skupni lestvici strelcev pa s petnajstimi zadetki zaseda drugo mesto in je z zadetkom zaostanka za Rokom Kronavetrom še v igri za naj strelca sezone. Domači branilec Tim Karamatić, ki je začel obe zadnji srečanji, in se v Ljubljani vpisal tudi med strelce,  pred prihajajočim srečanjem s Celjani pravi: »Že na naslednji tekmi se lahko naslonimo na dejstvo, da smo ekipa, ki lahko uspešno igra proti vsakemu. To smo dokazali proti Olimpiji. Imamo kakovostne igralce, znamo igrati, in ko zaigramo sproščeno, ko žoga steče, lahko škodujemo vsakemu tekmecu. Vsako tekmo si pripravljamo priložnosti in to ni naključje.«

Celjani so z zadnjega srečanja odnesli manj kot so pričakovali. Doma so se pomerili s Krčani, srečanje pa se je končalo z 0:0, ob tem pa se je poškodoval še Rudi Požeg Vancaš, najboljši posameznik domače ekipe, za katerega je letošnja sezona tako že končana. Na omenjenem srečanju v kadru ni bilo niti drugega strelca grofov Mitje Lotriča, za katerega je tudi današnja tekma pod vprašajem. Ob tem Dušan Kosič, ne more računati še na kaznovanega Žana Benedičiča, kar pomeni še dodatno težavo Štajercev pred pomembnim srečanjem. Mura je z včerajšnjo zmago v Krškem grofom pobegnila za točko, tako da si slednji večjih spodrsljajev do konca prvenstva v boju za Evropo ne smejo več privoščiti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…