Na stadionu Matije Gubca v Krškem nas v nedeljo čaka tekma med domačini in gosti iz Celja. Trenutna situacija je krepko na strani Celjanov, ki imajo na prvenstveni lestvici kar 14 točk prednosti pred zadnjeuvrščenimi Krčani. Če pa pogledamo vse medsebojne tekme današnjih tekmecev, pa za dve zmagi prednjačijo tokratni gostitelji.


Zeleni iz Krškega so ob Aluminiju in Gorici, še edina ekipa, ki v pomladanskem delu sezone še niosvojila točke. V prvem srečanju so jih doma porazili nogometaši Olimpije, v zadnjem krogu pa so morali premoč priznati knapom, slednji so srečanje na domačem terenu dobili z 1:0, potem ko je edini zadetek na srečanju v 32. minuti dosegel Tučić. S tem porazom, so se od predzadnjega mesta oddaljili na šest točk in v kolikor hočejo obdržati stik z devetim mestom, ki vodi v dodatne kvalifikacije, bo počasi potrebno osvojiti tudi kako točko.

Na drugi strani se Celjani nahajajo na petem mestu, a jih do tretjega ločita vsega dve točki. Grofje so v prvi tekmi v pravi goliadi s 4:3 odpravili Goričane, a nato na gostovanju v Ljubljani izgubili proti zmajem z 2:0. V svojih vrstah imajo trenutno najboljšega strelca lige, z enajstimi doseženimi zadetki je to Rudi Požeg Vancaš, ki bo tudi na tokratnem srečanju predstavljal največjo nevarnost vratarju Krčanov Marku Zalokarju. Pri ogrožanju domačih vrat mu bo pomagal tudi mladi kapetan rumeno modrih, Janez Pišek, ki pred srečanjem cilja na poln izkupiček: »Dvoboj s Krškim ne bo enostaven. Vemo, da je težko igrati s Krškim, statistično gledano nam Krčani ne ležijo, vendar bomo naredili vse, da bomo zmagali, saj gremo vsakič po tri točke.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…