Radomljani tudi na Gubcu niso uspeli prekiniti serije porazov. Četa trenerja Zildžovića je klonila še petič zapored, Krčani pa so se po zadetkih Filipa Dangubića in Tončija Mujana razveselili pomembne zmage, s katero so na deveto mesto vnovič izrinili Aluminij. Kidričani jutri gostujejo pri Rudarju, ki so ga Posavci že dohiteli. V zadnjih dveh krogih se očitno obeta še oster boj za prvoligaški obstanek.


Zmaga gostiteljev je bila več kot zgolj zaslužena, saj so Radomljani skozi celotno srečanje pripravili vsega tri udarce proti golu Marka Zalokarja, ki ni imel veliko dela. Posavci so prvič zapretili v četrti minuti, ko je sprožil Pavić, na nasprotni strani igrišča pa je nenatančno meril tudi Janković. V deseti minuti je zapretil tudi junak petkovega preobrata v Celju, Mujan, a tudi Dalmatinec z glavo ni meril najbolje. Prvi strel v okvir gola smo videli v 15. minuti, ko je sprožil prvi strelec Krškega, a je Ivačič zaustavil poskus Dangubića. Po kotu Mujana je z glavo meril še Vuklišević, a je tudi branilec domačega moštva meril mimo gola. Na drugi strani se je po strelu Lidjana izkazal Zalokar. V 32. minuti pa so Krčani povedli, domače pa je po podaji Nikole Gatarića v prednost popeljal Filip Dangubić, ki se je s 13. zadetkom sezone na ligaški lestvici strelcev izenačil z Daliborjem Volašem. Domači so imeli pred odmorom še eno priložnost pred odmorom, ko pa je Ivačič obranil strel Mujana, ki je meril z desetih metrov.

V uvodu drugega polčasa so bili nekoliko konkretnejši Radomljani, a brez večje nevarnosti za domača vrata. Dvoboj je bil tako praktično že odločen v 63. minuti, ko so Posavci podvojili svojo prednost. Gostitelji so izpeljali hiter protinapad, po podaji Pušaverja pa je še na drugi tekmi zapored v polno meril Mujan. Po zadetku za vodstvo z 2:0 so Krčani umirili dogajanje, a so si ob v usodo vdanih Radomljanih pripravili še nekaj priložnosti. V 85. minuti je bil po udarcu z glavo najnevarnejši Dangubić, a Ivačič ni imel pretežkega dela, tako kot po strelu Ibrahima Mensaha, ki v 90. minuti po hitrem napadu ni uspel najbolje zaključiti. Zadnja priložnost na tekmi je v sodniškem dodatku pripadla Dangubića, a je Ivačič po strelu z bližine dobro posredoval.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…