V senci večnega derbija nas v soboto čaka še eno prvoligaško srečanje. V otvoritveni tekmi 14. kroga se bosta v Kranju pomerila domači Triglav in gostje iz Celja. V prvi medsebojni letošnji tekmi so Kranjčani presenetili rumeno – modre, potem ko so na Stadionu Z’dežele slavili z 1:3.


Kranjski orli so v zadnjih tekmah nanizali kar tri zaporedne poraze, in s skupno že sedmimi zasedajo trenutno osmo mesto. Do jutrišnjega tekmeca, ki se nahaja mesto nad njimi imajo tri točke zaostanka, pred najbližjim zasledovalcem iz Velenja pa le točko prednosti. Če hočejo obdržati stik s sredino lestvice bi tokratne domače točke bile nuja, česar se zaveda tudi strateg domačih Dejan Dončić: “Prihajata dve tekmi, ki sta zelo pomembni za nas. Fantje se morajo zavedati odgovornosti in priložnosti, ki ju prinašata. S trdim delom na treningih se moramo taktično in tehnično temeljito pripraviti na Celje in Krško. Vsekakor bosta to dve povsem drugačni tekmi od zadnje.” Proti grofom se sicer nahajajo v dobri formi saj so dobili obe zadnji medsebojni tekmi.

Na zadnji tekmi so Celjani, potem ko so zaostajali že z 1:0, naredili popoln preobrat in se na koncu razveselili tretje prvenstvene zmage s čimer so trenutno pri šestnajstih točkah in sedmemu mestu, a imajo enako točk kot pred njimi Mura in Domžale, vsega dve pa zaostajajo za Aluminijem ki je na četrtem. Ob popolnem scenariju, bi se če v Kranju zmagajo lahko uvrstili že na visoko četrto mesto. Za preobrat na domači tekmi proti Krškemu sta poskrbela Lotrič in Požeg Vancaš, ki sta tudi najboljša strelca moštva, in ki bosta tudi tokrat predstavljala največjo nevarnost za obrambo gostov. “Zmaga dvigne samozavest. Potrebno je ponavljati pristop in igro ter predvsem izkoriščati priložnosti, ki si jih ustvarjamo. Želim si, da bi povezali še kakšno zmago in se s tem povzpeli po lestvici,” je po tekmi s Krškim, boj za vse tri točke tudi v Kranju, napovedal celjski kapetan Jure Travner.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…