Radomljani se tudi v drugi tekmi na domači zelenici niso razveselili novih točk. Koprčani so moštvo, ki se poslavlja od prvoligaške druščine, premagali še četrtič to sezono, odprt dvoboj pa je ponudil štiri zadetke. Že v prvem polčasu sta pot do gostujoče zmage tlakovala Sandi Križman in Matej Pučko, v drugem polčasu pa sta bila natančna še Ruben Belima in Theofanis Tzandaris.


Tekmeca sta v srečanje krenila z odprto postavitvijo, zato ni bilo potrebno dolgo čakati na zadetek. Koprčani so se namreč veselili že v uvodu tretje minute. Prodorni Belima je potegnil po desni strani igrišča ter s podajo na drugo vratnico našel Sandija Križmana, ki je osamljen pred golom matiral nemočnega Ivačiča. A tudi na odgovor Radomljanov ni bilo potrebno dolgo čakati. Gostitelji so si pripravili dva udarca. Že pred poskusom Gajića, ki ni predstavljal resnejše grožnje, je bil v peti minuti na robu izenačenja Nunić. Otrok Olimpije je že premagal Antolovića, a je rojaka s požrtvovalnim posredovanjem na gol črti rešil Gregov. Boginja Fortuna je bila v 12. minuti tudi na sreči domačih. Primorci so vnovič zapretili po predložku z desne strani igrišča, ko je Horvat pred golom zaposlil Ibričića, a je nekdanji reprezentant BiH z glavo stresel prečnik. Koprčani so posest žoge prepustili domačim, ki so poskusili še z dvema nenatančnima zaključkoma. Janković in Gajić sta zgrešila koprska vrata.

Čeprav nekoliko redkejši, so bili koprski zaključki precej nevarnejši. V 23. minuti je po lepem preigravanju z desne strani kazenskega prostora sprožil Križman, Ivačič pa je imel precej težav, da je ukrotil poskus strelca zadetka. Po kotu je bil na drugi vratnici nevaren tudi Pekuson, a je ganski vezist z glavo meril mimo gola. V 28. minuti Križman ni uspel kaznovati nespametne poteze Ivačiča, ki je zapustil kazenski prostor, a je bil koprski napadalec prvi pri žogi, ki pa jo je poslal preko domačih vrat. Se je pa čuvaj domače mreže izkazal v 33. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Pučko, a je Ivačič nevaren poskus odbil. Je pa moral Prlek dobil drugi dvoboj z vratarjem Radomelj. Pučko je v 36. minuti s 25 metrov meril v levi kot domačega gola, Ivačič pa žoge ni uspel izbiti izven okvirja vrat. Že minuto zatem je Ivačič odbil nov nevaren poskus gostov, z leve je udaril Ibričić, a se rezultat kljub močnemu poskusu ni spremenil.

Tudi drugi polčas ter dve menjavi domačega stratega Zildžovića, ki je v igro poslal Marinška in Krcića, ni prinesel preobrata. Še več, Koprčani so v 56. minuti po hitrem napadu zadeli še tretjič. Akcijo je s strelom z razdalje 20 metrov uspešno zaključil Belima, Ivačič pa se je tudi tokrat dotaknil žoge, a okroglega usnja ni uspel preusmeriti izven okvirja gola. Kozlički so ob visoki prednosti brez težav nadzirali potek dvoboja, gostitelji pa so le s težavo prehajali do priložnosti. V 65. minuti so imeli gostitelji vseeno priložnost, da znižajo koprsko prednost, a je Antolović še na drugi tekmi zapored zaustavil najstrožjo kazen. Prekršek za enajstmetrovko je storil Hodžić, žogo si je na belo točko nastavil kapetan Barukčić, a je visokorasli vratar prebral namero in strel v spodnji levi kot preusmeril mimo leve vratnice.

Po zapravljenem kazenskem udarcu je z nenatančnim zaključkom postregel še Nunić, nekoliko bližje golu Kopra je poletel strel Krcića, a je bil, tako kot tudi Cerar v 80. minuti, domači rezervist premalo natančen. Na nasprotni strani igrišča so si Primorci v 79. minuti priigrali prosti strel z roba kazenskega prostora, ki ga je priigral Ibričić, Kokorović pa je okroglo usnje poslal za gol. V končnici dvoboja sta se v ugodnem položaju v domačem kazenskem prostoru znašla Ibričić in Vekić, a sta bila pri zaključnem strelu premalo zbrala. Je pa bil v 91. minuti natančnejši Theofanis Tzandaris, ki je po predložku z leve in nato še podaji Ibričića s prefinjenim udarcem z vrha kazenskega prostora postavil tudi končni izid srečanja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…