Pred Koprčani je trnava pot, v kolikor želijo splezati na zeleno vejo. Kot je predsednik v odstopu Andrej Poljšak povedal na današnji tiskovni konferenci, klub dolguje kar 1,9 milijona evrov. Največji upnik je ameriško-srbski poslovnež Milan Mandarić, ki mu koprski klub dolguje 1,3 milijona evrov, 300 tisoč evrov dolgujejo tudi podjetju bivšega podpredsednika Anteja Guberca Grafistu, še dodatnih 300 tisoč pa je preostalih dolgov.


Iz koprske barke sta tako pred dnevi že pobegnila podpredsednik Ante Guberac, ki je tudi sam prispeval nekaj denarja v proračun in bil v klubu zadolžen za področje financ, ter predsednik kluba Andrej Poljšak, ki pravi, da ni zmožen zagotoviti denarja za poplačilo vseh terjatev. Obenem je slednji na tiskovni konferenci pojasnil, da brez pomoči Luke Koper in Guberčevega Grafista ne vidi rešitve za koprski klub. Ker se je z glavnim pokroviteljem Luko Koper pogodba s koncem sezone iztekla, o podaljšanja sodelovanja pa vsaj zaenkrat še ni nič slišati, nad koprski klub prihajajo čedalje temnejši oblaki.

Krizna skupina, ki jo sestavlja pet (preostalih) članov Upravnega odbora in Nadzornega sveta kluba ( Bojan Babič, Damir Ban, Sebastjan Šik in Saša Starčevič ) ter direktor kluba Valter Valenčič, bo skušala v prihodnjih dneh opraviti pogovore z Mandaričem, Gubercem, MO Koper, NZS in Luko Koper, ter na ta način poiskati rešitev.

Klub bi za novo sezono potreboval med 700 in 800 tisočaki, ki pa jih bo brez obeh največjih sponzorjev težko dobil. Pod pogodbo je ostalo trinajst nogometašev, ki bodo priprave na novo sezono pod vodstvom Rodolfa Vanolija pričeli v ponedeljek.

A kljub vsemu nenadna naglica obeh vodilnih ni razumljiva, o dolgu do Mandarića smo mediji poročali že v zimskih mesecih, ko se je klub že dogovarjal z omenjenim poslovnežem o odplačilu dolga. Vseeno pa Mandarić verjetno nima interesa, da bi koprski klub propadel, saj bi v tem primeru ostal tudi brez denarja, ki mu ga klub dolguje. Upamo seveda, da Koprčani ne bodo sledili poti Mure 05, Nafte, Primorja, Drave in drugih klubov, ki so morali zaradi finančnih težav prenehati s svojim delovanjem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Aluminij – Olimpija 0:4 (24.2.2024)

S prvim gostovanjem na Štajerskem v letu 2024 je Olimpija opravila z odliko. Zmaji so v Ki…