Zadnji krog pred marčevskim reprezentančnim premorom bo postregel tudi s tekmo v Kidričevem. V goste domačim igralcem Aluminija prihajajo nogometaši s Šaleške doline, ki so se na prvem gostovanju na zelenici v Kidričevem veselili vseh treh točk. Kako bo tokrat? Po napovedih iz obeh taborov oboji ciljajo na zmago. 


Rdeči bodo v današnji dvoboj krenili oslabljeni, saj bo manjkal prvi napadalec Lovro Bizjak, ki je v pomladanskem delu sezone pokazal dobro formo, saj je na zadnjih dveh srečanjih zatresel nasprotnikovo mrežo. Zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov bo primoran izpustiti današnjo nastop. Eno večjih nevarnostni za gol Rudarja bo tako predstavljal  Žiga Škoflek, ki je ob branilcu Zebi tudi najuspešnejši strelec domačega moštva. Pred tekmo je za domačo spletno stran povedal sledeče: “Pred nami je srečanje s čvrsto ekipo. Za nas bo to zelo pomembna tekma, saj lovimo najprej Krško na tistem rešilnem osmem mestu, nad njem pa je Rudar, ki ima sedem točk prednosti.”

Na zadnji medsebojni tekmi v Velenju tekmeca nista zatresla mrež. Ali bo tokrat drugače? “Od zadnje tekme proti njim smo napredovali v napadu in smo veliko bolj nevarni. Zabijamo gole, pika. Obramba je kompaktna in se utrjuje,” je povedal mladi krilni vezist. Na kaj bo treba biti najbolj pozoren? “Predvsem moramo paziti na tiste nepotrebne napake, ki lahko vodijo v nezaželen razplet in ostati povsem osredotočeni.”

Kljub odsotnosti že omenjenega Bizjaka pa bo tokrat za nastop vnovič na voljo branilec Jakšić, ki je zadnjo tekmo proti Mariboru prav tako izpustil zaradi rumenih kartonov. Njegov soigralec, mladi napadalno usmerjeni vezist albanskih korenin, Francesco Tahiraj je pred srečanjem samozavesten: “Dvakrat smo že igrali z njimi. Poznamo jim, vemo, kakšne so njihove slabosti in tudi dobre strani. Tudi tokrat bomo šli na zmago.”

Foto: JurijKodrun.com

Velenjčani, ki so podobno kot igralci Aluminija zadnjo tekmo izgubili, prihajajo v Kidričevo celiti rane. Potem ko za Kidričane poraz ni bil usodnega pomena, saj v Mariboru le redki osvajajo točke, bi za Velenjčane kljub neugodnemu tekmecu lahko rekli drugače. Po presenečenju proti Olimpiji so knapi v domačem dvoboju proti Gorici pričakovali vse prej drugega kot nov domači poraz, kar priznava tudi Leon Črnčič: “Na zadnji tekmi z Gorico smo pustili slab vtis, ki ga želimo popraviti v nedeljo proti Aluminiju. Pred vsako tekmo se dobro pripravimo na nasprotnika in že od začetka priprav trdo delamo za zastavljen cilj. Aluminij je v spomladanskem delu osvojil enako število točk kot mi, tako da bo tekma vse prej kot lahka. Verjamemo v našo kakovost in v Kidričevo odhajamo po tri točke.”

Zeleno-črni doma še naprej težko zbirajo zmage, saj so do sedaj zbrali vsega dve. Bolj uspešni so v gosteh, saj na lestvici gostujočih tekem s petimi zmagami zasedajo visoko tretje mesto. Eno od teh so dobili prav na zelenici prihajajočega dvoboja. Črnčič  se je na tekmi z Gorico veselil svojih novih minut po zelo dolgi odsotnosti zaradi poškodbe: Na zadnji tekmi sem prvič po dolgem času tudi sam zaigral in lahko rečem, da se počutim dobro. Imam veliko željo po dokazovanju, zato upam, da me koleno in v splošnem poškodbe ne bi več ovirale!”

Tudi Rudar v Kidričevo ne potuje v popolni zasedbi, saj bo manjkal Prekmurec Mitja Lotrič, ki je pomladanskem delu vselej začel od prve minute. Imajo pa zato Velenjčani v svojih vrstah trenutno prvega strelca tekmovanja, ki je na zadnjih treh srečanjih zabil kar štiri zadetke, Dominik Glavina pa bo tudi jutri eden od glavnih adutov trenerja Radinovića.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…