V zadnjem dejanju 18. kroga PLTS nas čaka spopad spodnjega dela lestvice, velenjski Rudar namreč gosti Triglav iz Kranja. Nadvse pomemben dvoboj, ki zmagovalcu prinaša tri točke prednosti pred današnjim tekmecem.


Rudar, ki te dni praznuje 70. jubilej obstanka, bo prav gotovo naredil vse, da pomembno obletnico začini še z domačo zmago. Knapi so v prejšnjem krogu, v lokalnem derbiju, izgubili v Celju, in tako zapadli v serijo dveh zaporednih porazov. Tokrat jih čaka neposredni tekmec v boju za osmo mesto, katerega so v prvem letošnjem dvoboju že premagali. Bilo je konec septembra, ko so na Gorenjskem z goloma Trifkovića in Pušnika, slavili z 2:1. Tudi medsebojna statistika vseh tekem je na strani knapov, ki so od 27-ih dvobojev dobili kar 18.

Podobno kot Velenjčanom se godi tudi Gorenjcem. Tudi ti so v seriji dveh zaporednih porazov, še več na zadnjih sedmih tekmah so bili poraženi kar šest krat, slabo serijo so prekinili le z domačo zmago proti Krškemu s 4:3. Zadnji poraz, so jim na domačem igrišču, prizadejali Domžalčani, ki so slavili s 4:1. Edini zadetek za kranjske orle je dosegel Afoakwa v 78. minuti. “Moja želja in načrt je, da bi na zadnjih dveh tekmah osvojili vseh šest točk, to je povsem normalno. Sicer pa bi bilo najbolj sladko, če bi uspeli slaviti v Velenju. Tako bi se oddaljili od neposrednega tekmeca in bi se morda priključili moštvom pri sredini,” pred jutrišnjim srečanjem pravi trikratni strelec v tej sezoni, Tilen Mlakar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…