Domžalčani z gostovanjem v Novi Gorici ob 14. uri, podobno kot Mariborčani in Velenjčani, odpirajo 19. krog Prve lige Telekom Slvoenije, s katerim se uradno pričenja tudi druga polovica državnega prvenstva. Vodilno moštvo lige bo skušalo nadoknaditi zamujeno s prejšnje tekme, ko je bila v Stožicah z 2:1 boljša Olimpija. Tokrat v taboru rumeno-modrih poudarjajo, da nov poraz ne pride v poštev.


“Spodrsljaj v Ljubljani nas je dodobra prebudil in postavil na realna tla. Iz tega poraza se bomo marsikaj naučili, storjene napake pa bomo odpravili. Še posebej poučen je bil začetek tekme, ki smo ga odigrali zelo slabo in tega si ne smemo več privoščiti. Vrniti se moramo na raven, na kateri smo bili pred reprezentančnim odmorom,” je za klubsko spletno stran dejal Kenan Horić, ki smo ga poleti gostili tudi v intervjuju za SNPortal. Visokorasli branilec je že tedaj poudaril, da klubske cilje predstavlja pred individualne, zato odgovor o pomenu zadnjih dveh jesenskih tekem, po Gorici se bodo Domžalčani pomerili še s Celjani, ni presenetil: “Jesenski del prvenstva je bil do sedaj zelo dober, toda pred nami sta še dve tekmi, ki lahko močno spremenita to sliko. Če na teh dveh obračunih ne bomo osvojili točk, bo šel super začetek prvenstva v pozabo. Vse to govori o tem, kako pomembna sta za nas dvoboja z Gorico in Celjem. Če želimo potrditi dosedanje delo, moramo dati vse od sebe in se raztrgati na terenu. Na preteklost se ne oziramo, saj imamo v mislih le, kako na naslednjih dveh tekmah priti do točk. Želimo obdržati prednost pred zasledovalci, kar pa bo vse prej kot lahko.”

Vodilno moštvo lige je v letošnji sezoni Gorico ugnalo že dvakrat, obakrat tudi s pomočjo nekdanjega kapetana zeniškega Čelika, ki se je v drugem obračunu veselil tudi prega zadetka v rumeno-modrem dresu. Horić je v državnem prvenstvu do sedaj dosegel le en zadetek, skupno pa odigral 29 tekem. Le enkrat je igrišče zapustil predčasno, pa še to ob krstnem nastopu proti Krki, na vseh nadaljnjih obračunih pa mu je trener Elsner zaupal celotno minutažo. Kakšen bo recept za novo zmago nad Goričani? “Gledamo le nase, na svojo taktiko in na svojo igro. Moramo biti disciplinirani in vseskozi upoštevati navodila trenerja. Če bomo spoštovali dogovor iz slačilnice, potem sploh ni pomembno, kdo stoji nasproti, kdo je trener nasprotnika in v kakšnem stanju je tekmec. Če bomo dali od sebe sto odstotkov, potem bomo zmagali. Gorica bo zagotovo želela premagati vodilno ekipo v prvenstvu, toda naš cilj je pokazati, zakaj smo na vrhu. Želimo nadaljevati z dobrimi igrami in pričakujem zelo dobro tekmo. Najbolj pomembno pa je, da na igrišču uresničimo navodila trenerja in zmagamo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…