V Kranju bo v četrtek na sporedu srečanje med Triglavom in Muro, ki sta po prvi četrtini prvenstva na lestvici točkovno izenačeni in zasedata sedmo ter osmo mesto, obe z devetimi točkami.


Ekipi sta se pomerili na uvodu v sezono na Fazaneriji, kjer so po povratku Mure med elito Gorenjci nekoliko pokvarili praznik in iz vroče Fazanerije odnesli točko. Muraši so bili takrat boljši nasprotnik, imeli več od igre ter po avtogolu Arh Česna tudi povedli, a so Triglavani preko hitrega Toma Žurge hitro odgovorili in kasneje mrežo ohranili nedotaknjeno.

Obe moštvi sta v zadnjem krogu zabeležili poraza, Murina serija brez zmage pa traja že tri zaporedna srečanja. Muraši so tako proti Olimpiji v  kot Celju streljali s slepimi naboji in zabeležili poraza, proti prvakom so klonili z 0:2, na gostovanju v Celju pa jim je z golom presodil Vancaš Požeg. Kranjčani so pokleknili proti Velenju, zadetek Gajiča iz enajstmetrovke ni bil dovolj za točko.

Gorenjci lahko v zadnji vrsti računajo na mladega Luko Čadeža, ki je po reprezentančnem premoru zavzel mesto med vratnicama Orlov in jo zelo dobro izkoristil ter nekoliko učvrstil obrambo, ki je v dosedanjem poteku prvenstva sicer prejela že 19 zadetkov, poleg Rudarja največ v ligi. Dejan Dončič bo proti Sobočanom ponovno lahko računal tudi na Luko Majcna, ki je v letošnji sezoni v polno meril že trikrat.

Nekaj težav s sestavo moštva imajo v taboru Prekmurcev. Medtem, ko je proti Celju že manjkal Luka Šušnjara (odsoten bo tudi na derbiju proti Mariboru v nedeljo), mu bo družbo na tribuni delal tudi kapetan črno-belih, Alen Kozar, ki je izpolnil kvoto rumenih kartonov. Čeprav so Muraši v devetih krogih dosegli trinajst zadetkov (4. mesto med vsemi prvoligaši), se zdi, da trenutno največja težava varovancev Anteja Šimundže realizaciji. Prekmurci igrajo lep, napadalen nogomet, ki pa ga (pre)večkrat, niso uspeli nadgraditi z zadetkom. V taboru črno-belih še vedno čakajo na razcvet Luke Bobičanca, ki s svojo igro med prvoligaši še ni prepričal.

Zanimivo, Triglav je po štirih odigranih srečanjih na domačem igrišču še brez osvojene točke, negativno serijo na gostovanjih pa beležijo tudi Sobočani, ki so sicer že iztržili dva remija, na gostujočo zmago po povratku med prvoligaše pa še čakajo. Triglav se zdi pravi nasprotnik za dosego tega cilja, a Kranjčani so že dokazali, da so lahko enakovreden nasprotnik Murašem,

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…