Potem ko so včeraj v uvodni tekmi 26. kroga Krčani v gosteh presenetili Koprčane, se danes v boje podajajo še preostala moštva. En izmed bolj zanimivih dvobojev se bo odvijal na Stadionu ob jezeru, kjer se bosta v savinjsko-šaleškem derbiju pomerila Rudar in Celje.


Oba jesenska obračuna so dobili Celjani in to z gol razliko 7:1, tudi tokrat pa bodo celjski nogometaši favoriti srečanja, saj v pomladanskem delu še ne poznajo poraza, za razliko od igralcev velenjskega Rudarja, ki so izgubili že dvakrat in to prav na dveh zadnjih srečanjih proti Gorici in Aluminiju.  Junak obeh prejšnjih  tekem današnjih tekmecev je bil Dalibor Volaš, ki je skupno zadel kar štirikrat, na vsaki tekmi po dvakrat. Volaš se je tudi na zadnji tekmi proti Mariboru vpisal med strelce in bo tudi tokrat eden od nevarnejših posameznikov na strani Celja.

Verjetno največji junak celjskega remija proti Mariboru je bil vratar Kotnik, ki je z nekaj odličnimi obrambami v boju za Evropo priigral nadvse vredno točko. Po reprezentančnem premoru Korošec že težko pričakuje srečanje in se nadeja nadaljevanju pozitivnega niza: “Po tekmi z Mariborom smo dobili nekaj prostih dni za počitek ter da se pripravimo za nov cikel treningov in nadaljevanje prvenstva. Po treh dneh premora smo na treningih dobro delali ter že nestrpno pričakujemo današnji obračun v Velenju. Tekme proti Rudarju so vedno lokalni derbiji, a mi gremo v tekmo kot v vsako drugo. Poskušali bomo nadaljevati pozitiven niz, tako da gremo v Velenje po vse tri točke.”

Foto: JurijKodrun.com

Gostujoči strateg Igor Jovićević, ne bo mogel računati na kaznovana Vidmajerja in Barišića, ki sta v zadnji tekmi proti Mariboru začela od prve minute, zato se pa v moštvo vračata kapetan Travner in Rahmanović, ki sta odslužila kazen prepovedi igranja. Kljub ne najboljšim zadnjim predstavam Rudarja Zagrebčan pričakuje zahtevno tekmo, saj se zaveda, da knapi niso odigrali po svojih sposobnostih: “Imeli smo dovolj časa, da smo lahko analizirali, ne samo tekme z Mariborom, ampak tudi prejšnje. Tako smo lahko popravili segmente igre, v katerih smo delali največ napak, in se osredotočilo na igro v fazi napada, s tem ko smo analizirali igro Rudarja, na katerega smo se osredotočili takoj po koncu odmora. Pričakujemo težko, trdo in odgovorno tekmo proti odlični ekipi, ki je v tekmi proti Olimpiji pokazala, česa je sposobna. V nogometu je tako, da okoliščine dostikrat vplivajo tudi na samo igro, zato zadnji dve tekmi ne kažeta njihovega pravega obraza. Resno se pripravljamo na težko srečanje, tako da bomo v borbenosti in želji gotovo na ravni zahtevnosti tekme, v tem segmentu igre naših navijačev ne bomo razočarali. Gremo na zmago, pristop pa bo hkrati skromen in resen, garali bomo in se borili en za drugega, saj je to edini pravi način do zmage.”

Na drugi strani domači knapi po zimskem premoru vse prej kot blestijo. Z izjemo tekmi proti Olimpiji, ko so pripravili prvovrstno presenečenje, so na vseh ostalih srečanjih razočarali. Še najbolj na zadnjih dveh, ko so najprej izgubili na domači zelenici proti ekipi Gorice, nato pa še v gosteh pri Aluminiju, ki se je s to zmago Rudarju približal na vsega štiri točke, tako da se Velenjčani trenutno bolj kot z Evropo, na katero so računali po koncu zimskega premora, spogledujejo predvsem z devetim mestom, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek. Nekaj upanja domači ekipi prinaša prijateljska tekma, ki so jo med reprezentančnim premorom odigrali proti zagrebški Lokomotivi, z zadetkom pa so jo Johna Maryja dobili z 1:0.

Vanja Radinović je prijateljsko tekmo odigral brez Mužeka, ki je na tekmi v Kidričevem po dveh rumenih kartonih predčasno zapustil igro in ga tudi tokrat ne bo v kadru. Vsi ostali so na voljo in prav zanimivo bo videti, kako bo Radinović sestavil ekipo. Brez najboljšega napadalnega dvojca v prvenstvu, Glavine in Maryja, zagotovo ne bo šlo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji grof popeljal kockice med štiri

Veseli december je letos malce nenavaden. Po času korone in dodelitvi Katarju organizacijo…