Že pred dnevi smo povzeli pisanje poljskih medijev, da so se za usluge Bobana Jovića, trenutno še članu ljubljanske Olimpije, močno ogreli pri krakovski Wisli, ki je s štirinajstimi naslovi državnih prvakov ob Gorniku najuspešnejši poljski kolektiv.


Danes poljski mediji poročajo, da je 23-letni bočni branilec tik pred prestopom v vrste Wisle, saj naj bi v Krakovu že opravljal tudi zdravniške preglede. Če informacija poljskih kolegov drži, verjetno že velja, da se je Jović s klubom že dogovoril o pogojih sodelovanja, saj mu pogodba z ljubljanskim prvoligašem poteče s koncem letošnje sezone in lahko zmaje zapusti brez plačila odškodnine. A v Wisli si želijo Celjana v svoje vrste zvabiti že v januarskem prestopnem roku, zato je na potezi vodstvo ljubljanskega kluba s predsednikom Izetom Rastoderjem, a si zeleno-beli ravno bajne odškodnine zaradi iztekajočega dogovora ne morejo obetati. Nekdanji član Šampiona in Aluminija dres Olimpije sicer nosi že šesto leto, v tem času pa je na prvoligaških zelenicah odigral točno 150 tekem, v več kot 12.400 minutah pa je v svojo statistiko vpisal deset zadetkov in kar 38 kartonov.

“Gre za zanimivega fanta, klubska skavtska služba ga je podrobno opazovala,” je za spletno stran Onet Sport dejal Franciszek Smuda, trener Wisle, in nadaljeval: “Potrebujemo bočnega branilca, saj igralci, ki so trenutno v moštvu, na tem položaju nimajo prave konkurence. Po tem kar sem videl, lahko povem, da je zelo dober v fazi napada. Dobro preigrava, poseduje dober predložek, več o njem pa bom lahko povedal, ko ga bom videl na igrišču.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…