Na Mestni stadion ob jezeru so danes v goste prišli nogometaši iz Nove Gorice. Še preteklo sezono bi bil to derbi kroga, danes pa sta obe ekipi le senca lanskoletnih. Predvsem konstantna forma, rezultatska in igralska, je tisto kar pesti obe moštvi.  Domači strateg Jernej Javornik danes ob sestavljanju enajsterice ni mogel računati na poškodovana Radujka in Kašnika. Pri gostih pa  so manjkali Enow, Innocenti in Johnson, ki so na prisilnem počitku. Zaradi poškodb pa sta tekmo izpustila Modolo in Henty.


V srečanje so odločneje krenili Goričani, ki so v prvi polovici prvega polčasa imeli rahlo pobudo. V 13. minuti so preko Majcna in Džuzdanovića lepo kombinirali v domačem kazenskem prostoru, do strela je prišel slednji, vendar streljal točno po sredini, tako da domači vratar Rozman ni imel težkega dela.  Bolj se je prvi polčas prevešal v drugi del, vedno bolj so domačini prevzemali igro v svoje noge. Tekla je 24. minuta, ko je Firer po slabem izbijanju gostujoče obrambe prišel do strela z desetih metrov, vendar zgrešil vrata.  Naslednjo priložnost, ki se je ponudila gostom, sta zopet ustvarila Majcen in Dzudžanović, vendar je bil Rozman na mestu in rezultat je ostal nespremenjen. V 34. minuti so nevarno kombinacijo pred gostujočimi vrati izvedli Črnčič, Trifković in Babić, slednji je tudi streljal, vendar je gostujoči vratar Simčič strel ubranil. Tudi tri minute kasneje je bil Simčič na mestu, tokrat je za Velenjčane poizkušal Klinar, ki je sprožil z dobrih 20 metrov. V 41. minuti pa sledi edini zadetek na srečanju. Potem ko so gostujoči branilci v kazenskem prostoru blokirali strel Babiča, je odbita žoga prišla do osamljenega Jelića, kateremu ni bilo težko zatresti mreže. Po pritisku v drugem delu prvega polčasa so Velenjčani zasluženo zadeli in s tem kronali premoč na igrišču.

Tudi v drugem polčasu so bili domači igralci nevarnejši nasprotnik. V prvem delu drugega polčasa je  igra sicer potekala predvsem med kazenskima prostoroma, v drugi polovici pa so domači zopet prevzeli pobudo. Prvi resnejši priložnosti so si Velenjčani ustvarili v 68. minuti, ko so kar dvakrat streljali na gol. Najprej je z dobrih petih metrov streljal Jelić, katerega poizkus je Simčič odbil v kot. Po podaji iz kota je do strela prišel še Knezović, vendar je tudi v drugo Simčič ostal nepremagan. Le dve minuti zatem je sledila nova domača priložnost. Tokrat je z močnim strelom iz razdalje 20 metrov le za las mimo leve vratnice Simčiča sprožil Klinar. Toda tudi gostje so si uspeli ustvariti priložnosti. Po nespretnem posredovanju domačega vratarja Rozmana, je do žoge prišel Makinwa, streljal proti praznemu golu, vendar so bili domači branilci prisebni in so uspeli strel izbiti. V 77. minuti je domači igralec Črnčič za nevarno igro prejel še drugi rumeni karton in tako predčasno zapustil igro.  Z igralcem več na igrišču so Goričani sicer pritiskali, vendar si kakšne resnejše priložnosti vseeno niso uspeli ustvariti.  So pa zato Velenjčani že v sodniškem podaljšku izpeljali še en nevaren napad. Klinar je z izjemno podajo zaposlil Firerja, ki se je lepo otresel gostujočega branilca, močno streljal, vendar se je Simčič z izvrstno obrambo izkazal in sledil je le kot.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…