Roman Rogelj, namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije, po tekmah 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije ni imel toliko dela kot v minulih tednih, saj je kazni namenil dvema akterjema, koprskemu branilcu Damirju Hadžiću in velenjskemu Rudarju.


Velenjčani so na gostovanju na koprski Bonifiki, kjer so po preobratu slavili z 1:3 in niz brez poraza podaljšali na šest tekem, prejeli šest rumenih kartonov, zaradi česar bodo morali v blagajno krovne nogometne zveze nakazati 360 evrov. Kanarčki so srečanje s knapi končali z igralcem manj, saj so v 63. minuti ostali brez izkušenega Damirja Hadžića. Slednji je že v prvem polčasu, po prekršku nad Denisom Klinarjem, prejel rumeni karton, sredi drugega polčasa pa je hitronogega bočnega branilca Rudarja pokosil še drugič in moral pod predčasno prho. Ker je bil 30-letni branilec v letošnji sezoni že izključen, je disciplinski sodnik pri izreku kazni upošteval predkaznovanost, Hadžić bo moral izpustiti tekmi z Mariborom in Radomljami.

Tekme 18. kroga, ki bodo sicer na sporedu čez dobra dva tedna, bo ob Hadžiću izpustila še peterica nogometašev. Luka Zahović bo v tekmi s Koprom odslužil še tretjo tekmo prepovedi igranja. Velenjčani bodo v lokalnem obračunu s Celjem pogrešali Elvedina Džinića in Nemanjo Stjepanovića, ki je doslej prejel že devet rumenih kartonov. Radomlje in Krka, ki se bosta pomerila v tekmi dna lestvice, ne bosta mogla računati na Robija Jakovljevića in Danijela Rašića, seznam pri Krki, kakor tudi pri Mariboru pa se lahko še podaljša, v kolikor bi bil kateri od nogometašev izključen na pokalni tekmi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…