Podobno kot 25., se bo tudi 26. krog Prve lige Telekom Slovenije pričel že v petkovem večeru. Minule teden v Zavrču, tokrat na drugem koncu države, na koprski Bonifiki, kjer bo na sporedu primorski derbi Kopra in Gorice. Sinje-modri se na Obalo odpravljajo s popotnico štirih tekem neporaženosti in prepričani, da lahko serijo še podaljšajo.


“V Koper gremo po tri točke. Gre za primorski derbi, ki prinaša tudi več naboja. Smo v seriji dobrih izidov. Prepričani smo, da lahko naredimo še en dober rezultat,” pred jutrišnjim dvobojem na Bonifiki, ki se bo pričel že ob 17. uri, poudarja čuvaj novogoriške mreže Grega Sorčan. Gorenjec med vratnicama Gorice bo skušal še šestič v sezoni zakleniti svojo mrežo. Mladi reprezentant Slovenije je imel v minulih dneh tudi nekaj težav z zdravjem, a bo tako kot proti Krškemu verjetno znova stisnil zobe in zaigral tudi proti Kopru, saj bodo Goričani tako ali tako zaigrali oslabljeni.

Miran Srebrnič bo pogrešal kaznovana Sandija Arčona in Marshala Johnsona, medtem ko je Amel Džuzdanović letošnjo sezono sklenil že jeseni, pod vprašajem je tudi nastop Jana Humarja in Amarachija Osujija. “Čaka nas težka tekma. Koper ima kakovost. Toda moramo gledati predvsem nase. Imamo dober trenutek. Zaigrati moramo boljše, kot v prvem polčasu proti Krškem. Na žalost imamo ponovno težave s sestavo moštva. Zaradi kartonov ne bo Johnsona in Arčona. Pravkar je zbolel Jan Humar, tudi Amarachi Osuji še ni stoodstotno pripravljen. K sreči je Grega Sorčan ozdravel, tudi Januš Štrukelj dobro okreva. Doslej so vsi fantje odigrali dobro in verjamem, da bo tako tudi na Bonifiki. Kdorkoli bo že nastopil,” poudarja Srebrnič.

“Pred nami je zanimiv primorski derbi v Kopru. V srečanje gremo sproščeni, saj smo prednost pred Zavrčem povišali. Nadejamo se pozitivnega izida in nadaljevanja niza nepremaganosti,” pa pred gostovanjem v Kopru poudarja Miha Gregorič, ki je v preteklosti nosil tudi koprski dres.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…