V novogoriški športni park v nedeljo zvečer prihajajo nogometaši Mure. 


Novogoričani so dobro štartali v sezono. V tretjem krogu so sicer doživeli debakel proti Mariboru, ki jih je ponižal s kar 5:0, a so se nato varovanci Mirana Srebrniča zbrali in nanizali dve zaporedni zmagi, najprej proti Domžalam, nato pa so v sredi v prestavljenem obračunu bili boljši še od Rudarja, za tri točke sta poskrbela Lipušček in Jermol. 

Tudi Muraši so v preteklem krogu slavili, Po dveh zaporednih porazih z Rudarjem in Krškim so varovanci Anteja Šimundže strnili vrste in premagali Aluminij s 3:2. 

Zmaga je bila bolj prepričljiva kot kaže izid, Muraši so vodili že s 3:0 a si nato ob koncu srečanja dovolili prejeti dva zadetka, vseeno pa so se z drugo prvenstveno zmago prebili v prvo polovico lestvice. Pri črno-belih je bilo prestro tudi na zadnji dan prestopnega roka. Brez odigranega srečanje je črno-bele zapustil Turek Kepir, ki se vrača v domovino, je pa zato na golu konkurenco zaostril Matko Obradović. Prav vratarska pozicija je bila v uvodnem delu prvenstva najšibkejši člen v mozaiku murskosoboške zasedbe.

Zadnje srečanje sta moštvi odigrali v sezoni 2015/16, v šestnajstini finala pokala pa je takrat tretjeligaška zasedba Mure kar nekoliko senzacionalno, z golom Kevin Totha ugnala Novogoričane in se veselila napredovanja.

Na spisku poškodovanih igralcev pri domačih ostajata Alen Jogan in Leon Marinič, ki ga po poškodbi mečnice še nekaj tednov ne bo na zelenicah, na drugi strani gostujoči strateg težav s poškodbami nima, na voljo ne bo le novinec v vrsta Murašev, ki bo moral na svoj prvi nastop še nekoliko počakati.

Obetamo si lahko izjemno zanimivo srečanje, kjer bi lahko že ena sama napaka odločila zmagovalca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…