V Novem mestu sta se, v sila spremenljivem in na trenutke nemogočem vremenu, pomerila ekipi, ki sta v prvem krogu končali praznih rok. Novomeščani so izgubili v Stožicah, medtem, ko so Novogoričani nekoliko presenetljivo klonili proti Domžalam pred domačimi gledalci. Tokrat sta se obe ekipi predstavili z všečno, napadalno igro, a na koncu so bili uspešnejši domačini. Gostje so povedli, Dolenjci pa so skreirali velik preobrat, katerega junak je bil komaj 16-letni Martin Kramarič!


Dr so zelo odločno začeli gostje in si že v uvodnih minutah priigrali dve lepi priložnosti. Najprej je po vsega šestdesetih sekundah igre z razdalje poizkusil Amel Džuzdanovič, toda streljal preveč po sredini gola in Matko Obradović je njegov strel brez težav obranil. Džuzdanovič je bil na začetku tekme sila nevaren, le minuto kasneje se je znašel v novi priložnosti za zadetek. Odlično ga je zaposlil Luka Majcen, Džuzdanovič se je nato otresel dveh branilcev in poizkusil s strelom, a tudi tokrat ne dovolj dobro za odlično postavljenega Obradovića. Začetek tekme je bil res silovit in nevarni so bili tudi domači. Danijel Dežmar, sicer osrednji branilec, je z odlično podajo v prostor zaposlil Ihbeisheha, ki je bil v dobrem položaju za dosego zadetka, a se je tokrat izkazal tudi gostujoči vratar Vasja Simčič. Nato smo spremljali nekaj malce bolj mirnih minut, toda samo do 14. minute, ko je pretkano poizkusil domači napadalec Žiga Kastrevec, zdelo se je, da je ukanil Simčiča, toda njegov “spodkopan” strel je zletel čez gol Vasje Simčiča. Minuto kasneje so spet poizkusili Novogoričani, tokrat Modolo. Spet je bil na mestu Obradović, najprej je žogo odbil, nato pa jo pravočasno ujel pred Luko Majcnom, ki je čakal na morebitno napako novomeškega vratarja. Obradović je bil, tako kot vselej, tudi danes v odlični formi. Njegove dlani je po kotu spet ogrel Modolu, nato pa se je izkazal še s pravo “pantersko” obrambo po dobrem strelu Amadeja Vetriha. Za domače sta do konca prvega dela poizkušala še Mojstrovič in Fuček, medtem, ko je bil v gostujočem taboru za napadalne akcije najbolj razpoložen Amel Džuzdanovič.

V drugi polčas je Krka krenila zelo odločno in si že takoj na začetku priigrala lepo priložnost. Kombinirala sta Carević in Ihbeisheh, ki pa mu je spodrsnilo v ključnem trenutku in tako je nova priložnost za Dolenjce splavala po vodi. Ravno v trenutkih Krkine premoči smo videli prvi zadetek, toda v domači mreži! Odlični Amel Džuzdanovič je po dolgi akciji žogo poslal v prostor, kjer je čakal  Sandi Arčon in  premagal tokrat nemočnega Obradovića. Domači so si seveda želeli hitrega odgovora, to so zahtevali tudi gledalci in že dobro minuto kasneje smo videli nov zadetek. V novogoriškem kazenskem prostoru je nastala zmeda, v gneči pa se je najbolje znašel danes zelo dejavni Jaka Ihbeisheh in svoji ekipi prinesel zasluženo izenačenje in poskrbel za eksplozijo med domačo organizirano navijaško skupino “Manekeni”. Tekma se je močno razživela in kljub močnemu deževju smo spremljali odličen nogomet. Amel Džuzdanovič, je bil naslednji, ki je poizkusil, kot že nič-kolikokrat danes. Poizkusil je s strelom iz roba kazenskega prostora, premagal Obradovića, a zgrešil dobesedno za las, tako da je ostalo pri 1-1. V 74. minuti je pri Krki v igro vstopil šele 16-letni dragulj Martin Kramarič, ki je v istem trenutku močno poživil igro domače ekipe. Skupaj s še enim rezervistom, Andrijo Novoselom, sta bila zelo dejavna in živahna v napadalnih akcijah svoje ekipe. Najprej je poizkusil Fuček, streljal z levo nogo, toda Simčič se ni dal. Novogoriški vratar je bil na hudi preizkušnji že nekaj sekund kasneje, ko je streljal Jurić, toda nekdanji vratar Kopra se je še enkrat izkazal. Nato pa je izkušeni Simčič v samem zaključku tekme storil usodno napako. Potem, ko se je nekaj minut prej z žogo poigraval Obradović, a brez kazni, se je na drugi strani za Simčiča izšlo katastrofalno. Sicer se ni poigraval, žogo je hotel izbiti, a jo je povsem zgrešil in mlademu Kramariču ponudil fenomenalno priložnost, da postane junak in Krki prinese zelo pomembne tri točke. Mladi Belokranjec jo je zgrabil z obema rokama in žogo samo potisnil v mrežo in na veliko veselje Portovala in svojih soigralcev zadel za popoln preobrat Krke. Novogoričani so v zadnjih minutah vse stavili v napad, toda pravih priložnosti si niso priigrali. V 91. minuti so sicer dosegli zadetek, a ga je sodnik zaradi prepovedanega položaja Majcna razveljavil. Izkazalo se je, da je bil zadetek Kramariča odločilen in Novomeščani so se veselili prve zmage v sezoni, medtem, ko Gorica ostaja brez točk.

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…