V 35., še predzadnjem krogu letošnje sezone za tiste, ki za potrditev svojih ciljev potrebujejo še kakšno točko ali dve, ni več prostora za napake. Derbi kroga, v katerem se bosta udarili druga in četrta ekipa lige, se bo odvijal v Novi Gorici. Gorica bo v dvoboju z Olimpijo napadla drugo mesto in iskala potrditev evropske vozovnice.


Po tem ko so že med tednom igrali proti neposrednemu tekmecu v boju za drugo mesto, Goričane danes čaka zelo podobna preizkušnja. V goste prihaja ljubljanska Olimpija, ki trenutno zaseda tako želeno drugo mesto. V prejšnjem krogu so Goričani, glede na videno na igrišču, osvojili zares veliko točko v gosteh pri Domžalah, pred domačimi gledalci pa se želijo predstaviti z drugačno podobo, čeprav se bodo v derbi podali oslabljeni, saj bodo zaradi prepovedi nastopili brez dveh pomembnih članov obrambne linije, manjkala bosta Uroš Celcer in Miha Gregorič. Kot je znano v ekipi ne bo tudi že dalj časa poškodovanega Mirana Burgića, ki je sezono že zaključil. Da pa ne bo vse tako črnogledo, se v moštvo po odsluženi kazni vrača Rok Grudina.

Četa Mirana Srebrniča poraza ne pozna že celih enajst krogov, kar je zavidanja vreden dosežek, s čimer se strinja tudi Rifet Kapić, najboljši asistent ekipe ter ob Žigonu tudi drugi strelec ekipe: »V ekipi vlada pozitivnost. Z optimizmom zremo v zadnji dve tekmi sezoni. To, da k nam prihaja ekipa, kot je Olimpija, nas ne skrbi, saj smo že dokazali, kdo smo. Vsi vedo, da v praktično celotnem drugem delu sezone nimamo poraza. V tekmo gremo s pozitivnim duhom. Šli bomo na zmago. Imamo svoje navijače, podporo s tribun in vse, kar potrebujemo, je dobra igra. Po mojem mnenju bo to dovolj za Evropo.« Se bo danes niz nadaljeval, ali pa je končno prišel trenutek, da tudi ekipa Gorice pade?

Odgovor Ljubljančanov je seveda jasen kot beli dan. Z zmago bi se močno približali tolažilni nagradi, poleg osvojitve pokala seveda, to je drugemu mestu. V 34. krogu so se na Obali pri kozličkih, potem ko so z golom Kingsleyja Boatenga povedli, morali sprijazniti s točko, s katero pa so dokončno potrdili nastop v kvalifikacijah evropske lige v naslednji sezoni. Safet Hadžić bo lahko na Goriškem vnovič računal na Denisa Klinarja, ki je zaradi kazni izpustil tekmo v Kopru, ter na zvenečo okrepitev pred pomladanskim delom Nathana Oduwo, ki se je na svoji drugi tekmi v zeleno-belem poškodoval in bil vse od tekme z Rudarjem na prisilnem počitku.

Nekaj skrbi sta strategu Ljubljančanov povzročili poškodbi tekom dvoboja s Koprom, ko je bil prisiljen zamenjati Štigleca in Abassa. Zagotovo pa na srečanju proti Goričanom ne bo nastopil Alexandru Cretu, ki je v Kopru prejel četrti rumeni karton, zaradi česar bo tokrat manjkal. Ob vseh poškodbah in izostankih je na zadnjih tekmah priložnost dobil Rok Baskera, enkrat kot krilni, drugič kot bočni igralec. Samozavestno, tudi zaradi dobrih predstav, gleda v zaključek prvenstva: »V prvenstvu gremo po dva pozitivna rezultata, potem pa samozavestno na finale pokala, ki ga vsi tako nestrpno pričakujemo. Cilja sta jasna, drugo mesto v prvenstvu in lovorika v Kopru.«

Gorica bi z zmago ujela Olimpijo ter se močno približala evropski vozovnica, ki bi bila potrjena, če bo prednost pred Celjem zanšala več kot tri točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…