Zadnjeuvrščene Radomlje, ki še vedno čakajo na prvo domačo zmago, in osma Gorica, ki tudi po menjavi na trenerskem stolčku ne najde poti iz krize, sta se na domžalskem stadionu v zadnji nedeljski tekmi pomerila na pomembni tekmi za obstanek. Tekma se sicer nekaterim očitno ni zdela tako pomembna, saj se je na objektu ob Kamniški Bistrici za razliko od nekaterih prejšnjih tekem zbralo zgolj kakšnih 150 duš, velja po pohvaliti domačo navijaško skupino Milinarji, ki je tudi danes skozi celotno srečanje spodbujala svoje moštvo.


Po začetnem otipavanju so do prve priložnosti prišli gostje. Denilton Ventirim se je odločil za strel z velike razdalje, žoga pa je oplazila enega od domačih in končala v kotu. Po kotu so domači s skrajnimi močmi še izbili žogo izpred vrat, a pritiska se niso mogli otresti. V naslednji akciji je tako prišlo do spremembe izida, Majcen je lepo prodrl po levi, podal v sredino, kjer sicer ni bilo nikogar od Goričanov, a je Balkovec nespretno posredoval in zatresel lastno mrežo. Po vodilnem zadetku se je igra nekoliko umirila. Edino priložnost domačih je s slabim strelom zapravil Smrtnik, na drugi strani pa je Arčon z leve strani po lepi akciji meril mimo vratnice, ko bi bilo verjetno bolje, da bi podal. Radomljanom bi sicer težko kdo oporekal pomanjkanje želje po izenačenju, a so bili njihovi napadi preveč zmedeni, da bi lahko resneje ogrozili gostujočega vratarja Simčiča. V eni izmed redkih napadalnih akcij Gorice pa je Majcen s komolcem zadel Lidjana, a se sodnik Perić na ogorčenje domače publike ni odločil za karton. Po dobre pol ure igre so do nevarne situacije le prišli tudi Radomljani. Balkovec je spretno in srečno uspel prebiti obrambo modro-belih ter nato podal Smrtniku, a je slednjemu strel s kakšnih desetih metrov Simčič brez večjih težav ubranil. Kljub nekoliko bolj podjetni igri domačih so v zaključku polčasa Goričani prišli do podvojitve vodstva. Lepo hitro akcijo je po celotni levi strani uprizoril Henty, Majcen pa je žogo pred brati le še potisnil v mrežo.

Tudi v drugem polčasu smo gledali podobno sliko kot v prvem. Igralci Radomelj so se trudili, a enostavno niso bili nevarni. Na drugi strani bi lahko vodstvo povišal Henty, a je streljal mimo vrat in ostalo je pri 0:2. Nasploh je bila v tem delu tekme igra bolj slaba, to pa je bržkone opazil tudi domači strateg Djuranović, ki je po petnajstih minutah poskrbel za dvojno menjavo, na igrišče sta vstopila Vrhunc in Gajič. A slednje domačim ni prav nič pomagalo. Že kakšno minuto kasneje je iz praktično ničesar Gorica prišla do še tretjega zadetka, po podaji Johnsona je bil uspešen eden najboljših na igrišču, Nigerijec Henty, sicer posojen nogometaš Parme. Ta gol je verjetno dokončno odločil tekmo, saj domači nikakor niso delovali kot ekipa, ki je v manj kot pol ure sposobna doseči tri ali več zadetkov.  Pa vendar, vsaj enega bi lahko. Avbelj se je po hitri akciji namreč znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem, a se je slednji izkazal z uspešnim posredovanjem. Po enem izmed kotov bi lahko na drugi strani domači dosegli še en avtogol, a je žoga zletela za malo mimo vratnice v nov kot. Po njem so Radomlje prišle do nevarnega protinapada, ki ga je z izbito žogo pred Vrhuncem končal Enow, ne najboljši strel Centriha z glavo pa je v nadaljevanju akcije Simčič brez težav ukrotil. Po novem kotu rumenih, v 73. minuti, je eden izmed Goričanov igral z roko v kazenskem prostoru in Perić je pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Vrhunc, dobro streljal, a je še boljše reagiral Simčič in ostalo je pri visokem vodstvu Gorice. Že v naslednji akciji je po zmedi pred vrati kapetan Zavrl zabil žogo v nebranjeno mrežo, a je sodniška trojka dosodila prepovedan položaj in tudi po tej akciji so domači ostali brez zadetka. Tako je bilo tudi v nadaljevanju, ko je Smrtnik z glavo lobal prek vrat, in tako je ostalo tudi do konca. Mlinarji danes enostavno niso bili dovolj zbrani pred golom in verjetno je marsikdo dobil občutek, da bi lahko igrali še tri dni, pa ne bi zatresle mreže. Zmaga varovancev Mirana Srebrniča iz Nove Gorice je tako povsem zaslužena. Izkoristili so svoje priložnosti in se s tremi točkami oddaljili od nevarnih voda.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…