V Novi Gorici sta se v drugi nedeljski tekmi 7. kroga srečala domača Gorica in Mura iz Murske Sobote.


Na srečanju med Gorico in Muro smo videli štiri zadetke in delitev točk. Po tem ko se je že zdelo, da bodo Prekmurci presenetili še Goričane so ti v zadnjih petnajstih minutah vnovčili terensko premoč in iztržili remi.

Andrija Filipović je prvi na srečanju v 5. minuti sprožil močan strel a je le ta zletel visoko preko gola, a že v 7.minuti so Muraši vodili. Iz tridesetih metrov je sprožil Kozar in s pomočjo domačega branilca Tomičaka premagal vratarja Sorčana. Andrej Kotnik je meril preko vrat z glavo v 18.minuti srečanja. V 20.minuti srečanja so ineli novo priložnost preko Bobičanca ki je nevarno meril s prostega strela, na drugi strani je bil znova nenatančen Kotnik, malce kasneje še Grudina. Kotnik je pred koncem polčasa še enkrat več meril preko vrat. 

V nadaljevanju je bil najprej pri domačih nevaren Grudina, nato pa so se prebudili Prekmurci, čeprav so bili Novogoričani nevarnejši in imeli več od igre. Sorčan je v 63. minuti najprej še odbil strel Bobičanca, zato p je bil dve minuti kasneje nemočen po strelu rezervista Karničnika, ki je natančno meril z dobrih dvajsetih metrov. Ko se je že zdelo da bodo tri točke romale v Prekmurje, so končno zadeli tudi domačini, najprej je Andrij Filipović po predložku Curka spravil žogo za hrbet Šafariča, šest minut kasneje pa so varovanci Mirana Srebrniča prišli do izenačujočega zadetka, po prekinitvi je bil najvišji Lipušček. Kaj kmalu bi domači preko Kotnika lahko prišli do popolnega preobrata, a ostalo je pri zasluženi delitvi točk.

Po reprezentančnem premoru v Fazanerijo prihaja Olimpija, Goričani pa odhajajo v Kidričevo.

Gorica : Mura 2:2 (0:1)

Filipović 74`, Lipušček 84`; Kozar 9`, Karničnik 64`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…