Prvoligaši nimajo časa za počitek. Sezona gre počasi k koncu, že danes pa bosta v Novi Gorici, domača Gorica in Rudar odprla 33. krog Prve lige Telekom Slovenije. Čaka nas še ena v nizu pomembnih tekem, saj ekipi v spodnjem delu razpredelnice loči vsega šest točk. Prednost imajo knapi, ki bi si z zmago praktično že zagotovili neposredni obstanek, medtem ko Primorci iščejo priključek do osmega mesta.


Za Goričani sta dva zaporedna poraza, najprej so izgubili doma proti Mariboru in nazadnje še v gosteh pri Domžalah, torej proti ekipama, kjer bi roko na srce, vsaka osvojena točka bila velik uspeh. Proti Domžalah od tega cilja niti niso bili tako daleč, saj so domačini zmagoviti zadetek dosegli v sami končnici srečanja. Pričakovanja danes so čisto drugačna, nasprotnik je neposredni tekmec v boju za obstanek, in v poštev pride le zmaga. Z Rudarjem imajo v tej sezoni pozitiven niz, saj so ob dveh remijih, enkrat tudi zmagali. Zgodilo se je v 6. krogu, ko so v gosteh slavili z 2:0. Domači strateg Saša Kolman, danes ne bo mogel računati na stebra obrambe Žigo Lipuščka, ki mora počivati zaradi kartonov, se pa zato v moštvo po odsluženi kazni vrača Amarachi Osuji. Pomembnosti današnje tekme se zaveda tudi domače vodstvo, ki je za današnjo tekmo postreglo z lepo gesto, vstop na stadion je namreč brezplačen.

Knapi prihajajo v mesto vrtnic v dobri formi. V zadnjih treh tekmah so namreč osvojili kar sedem točk, in se tako močno približali neposrednemu obstanku v ligi. Na zadnjem srečanju so doma suvereno s 3:0 premagali Aluminij. Po tem, ko je prvi polčas minil brez zadetkov, so Velenjčani v drugem stopili na plin in preko Rijada Kobiljara, ki je zadel kar dvakrat, ter Žige Škofleka, ki je gol dosegel že na četrti zaporedni tekmi, visoko premagali Kidričane. V medsebojnih tekmah sta ekipi zelo izenačeni, in tudi zelo domačinsko naravnani. Goričani imajo v dvainosemdesetih tekmah eno zmago več, zmagali so namreč enaintridesetkrat, za razliko od knapov, ki so slavili na tridesetih tekmah. So pa doma od osemintridesetih tekem dobili kar sedemnajst, izgubili pa le devetkrat. Zgodovina tekem, v goriškem športnem parku, je torej kar na strani vrtnic.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …