Domžalčani so iz rok izpustili priložnost, veliko tri točke, s katero bi se ne glede na razplet današnjega derbija, lahko vsaj eni od ekip, če ne že obema, približali na zmeren zaostanek. Tako pa so se kljub veliko boljši igri po golu v zaključku srečanja morali sprijazniti z delitvijo točk. Po tem ko v prvem polčasu nismo videli zadetkov, je v drugem najprej za Domžale s prostega strela zadel Balkovec, za končnih 1:1 pa je zadel postavil Glavina, ki je z enajstim zadetkom, vsaj začasno, znova sam na vrhu lestvice strelcev.


Že v samem začetku srečanja, natančneje v četrti minuti, smo videli prvi nevarnejši napad Domžalčanov, ki so zapretili preko Široka. Slednji je z desne strani poslal žogo pred domača vrata, kjer je čakal Volarič, a bil premalo spreten, da bi z neposredne bližine uspel žogo spraviti za hrbet domačega vratarja Radana. V nadaljevanju srečanja ter skozi celoten prvi polčas so bili Domžalčani podjetnejši, medtem ko so se domači igralci osredotočali predvsem na protinapade, preko katerih so prišli do ugodnih situacij, a so bili gostje spretnejši v nastavljanju ‘ofsajd zank’. V 24. minuti je bil v ospredju domžalske akcije Širok, ki je na robu kazenskega prostora kombiniral s Firerjem ter Franjićem, se nazadnje odločil za strel po tleh, ki pa je končal le za las mimo domače desne vratnice. Tudi knapi so dočakali priložnost v prvem polčasu. Ta je prišla šele v 35. minuti, ko je po kotu Vrućine pred vrati najvišje skočil Lotrič, a je domžalska obramba žogo odbila. Tekla je 40. minuta, ko so se Domžalčani zopet znašli v situaciji, ko bi lahko povedli. Na njihovo žalost je Firer po predložku Balkovca z leve strani, podobno kot Volarič, v začetku srečanja, z bližine žogo poslal mimo vrat. Pred zaključnim žvižgom prvega polčasa so še eno priložnost dočakali domači igralci. Najprej sta se v kazenskem prostoru zapletla Mary ter Glavina, z ugodnega položaja, v katerem sta se znašla, pa sta iztržila zgolj kot. Za zaključek omenjene akcije pa je Glavina, po kotu, s strani nastreljal le zunanji del mreže in tako sta ekipi na odmor odšli ob začetnem izidu 0:0.

Drugi polčas so Domžalčani odlično odprli ter že v tretji minuti nadaljevanja prišli do vodstva. Prosti strel z 20 metrov je odlično izvedel Balkovec ter rumene popeljal v zasluženo vodstvo. S tem zadetkom so bili knapi primorani odpreti igro, kar je več prostora v napadu prineslo Domžalam. Slednje so hitro prehajale v napad ter tako vršile pritisk na domača vrata. V 57. ter 60. minuti sta do zaključka prišla igralca, ki sta le malo pred tem vstopila v igro. Najprej je Repas zgrešil vrata, le tri minute za njim pa je Matjašič nastreljal Radana. V 63. minuti so prvič v drugem polčasu zapretili tudi domači. Lotrič je s podajo pred vrati iskal Vrućino, a je bil slednji le za las počasnejši od gostujočega vratarja Milića in priložnost je splavala po vodi. Domžalčani, ki so v tem delu prevladovali na igrišču, so si ustvarili novo priložnost. Streljala sta Volarič z roba kazenskega prostora, ter nato še Vetrih, a je bila domača obramba vselej na mestu in je oba nevarna strela odbila. V 69. minuti je domači strateg Radinović poizkušal spremeniti potek igre s prvo menjavo, v igro je namesto Lotriča vstopil Trifković. Pet minut kasneje so se gostje znašli v podobni situaciji kot pred prvim zadetkom. Za prosti strel z 20 metrov se je ponovno odločil Balkovec, a se je žoga, potem ko je bil Radan že premagan, od živega zida odbila mimo desne vratnice in ostalo je pri minimalni prednosti gostov. Kljub domačemu zaostanku smo do konca srečanja še naprej gledali enosmerni promet proti domačemu golu, saj so Domžale povsem zasenčile nemočne knape. Tako se je v priložnosti za povečanje vodstva v 81. minuti znašel Matjašič, a je po podaji Firerja z mesta enajstmetrovke nastreljal le domačo obrambo. V prvi minuti sodnikovega dodatka so Domžalčani prišli do novega zadetka, ki pa je bil zaradi nedovoljenega položaja mladega povratnika Ožbolta razveljavljen. Ko je že vse kazalo, da bo ostalo pri minimalnem gostujočem vodstvu, so domači izpeljali še zadnjo akcijo na srečanju. Mužek je z velike razdalje podal v kazenski prostor, kjer se je do žoge dokopal Glavina ter žogo z lob udarcem poslal za hrbet gostujočega vratarja Milića. S tem neverjetnim zadetkom v zadnjem trenutku srečanja so knapi prekinili niz zaporednih porazov proti domžalski ekipi ter se dokopali do dragocene točke v boju za zgornji del razpredelnice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …