V Ljudskem vrtu se veselijo nove, pa čeprav minimalne zmage, že jubilejne 500. prvoligaške zmage. Štajerci so v nekoliko premešani zasedbi, v kateri so manjkali Bohar, Kabha in Pihler, do zmage nad Radomljami prišli že v sedmi minuti, ko je predložek Dina Hotića v gol pretvoril Dare Vršič, ki je bil ob Luki Zahoviću sicer najnevarnejši za gol Radomljanov. Zadnja ekipa prvenstva, ki je najresneje zapretila po predložku Roka Jazbeca, je vknjižila še peti pomladanski poraz.


Darko Milanič je tekmo pričel s spremenjeno zvezno vrsto napram prejšnjim tekmam. Od prve minute sta zaigrala Dino Hotić ter mladi Sandi Ogrinec, ki je vknjižil šele tretji nastop v prvi ligi. Kljub začetnemu pritisku gostov so Mariborčani kmalu prevzeli oblast nad žogo ter že v sedmi minuti, po prvem pravem napadu tudi povedli. Hotić je poslal predložek z desne strani, pred golom pa je bil najbolj spreten Vršič in z glavo lepo zadel v daljši kot vratarja Ivačiča. Po hitrem vodstvu so domači še naprej ostajali v posesti ter tu in tam nevarno zapretili, medtem ko gostov očitno zaradi prevelikega strahospoštovanja ni bilo nikjer. V 23. minuti je Vršič z glavo žogo podaljšal do vtekajočega Zahovića, ki pa je iz ugodnega položaja streljal visoko preko vrat. Pet minut kasneje je ponovno meril Vršič, ki je bil v prvem polčasu izredno razigran, toda po prostem strelu je žogo poslal le za las mimo desne vratnice. V 33. minuti je bil v ospredju ponovno strelec edinega zadetka do tedaj, a je njegov strel iz ‘prve’ tudi tokrat zgrešil vrata. Malo pred zaključkom prvega dela je do tedaj skoraj nevidnim Radomljam le uspelo priti preko polovice igrišča, a je poskus Ejupa z glavo postal lahek plen Handanovića.

V prvih 15 minutah drugega polčasa smo videli močan pritisk domačih igralcev na gostujoča vrata. V šesti minuti nadaljevanja je naprej Vršič z roba kazenskega prostora ogrel dlani Ivačiča, ki je z dobrim posredovanjem žogo izbil v kot. Minuto kasneje je edinkrat na srečanju z glavo streljal Novaković, a je meril mimo gola. Že takoj v naslednji akciji je Zahović preigraval na robu kazenskega prostoru, se nazadnje le odločil za strel, a ga je Ivačič s skrajnimi močmi uspel izbiti v nov kot. V 59. minuti je Hotić s hitrim protinapadom prenesel žogo s svoje polovice pred vrata Radomelj, našel Vršiča, ki je podal na drugo stran pred vrata, kjer pa je Palčič iz neposredne bližine poslal okroglo usnje točno v naročje gostujočega čuvaja mreže. V nadaljevanju so tudi gostje postajali vse pogumnejši in so večkrat nevarneje prečkali polovico srečanja, a si resnejše priložnosti vse do zaključka niso uspeli ustvariti. Mariborčani so žogo prepustili Radomljanom in se osredotočali predvsem na protinapade. Šele deset minut pred koncem srečanja so vijolice ponovno zapretile, a je po strelu Šulerja z bližine, potem ko ga je v ogenj poslal Vrhovec, žoga zletela visoko čez vrata. V 82. minuti bi do skorajšnjega izenačenja prišli gostje, ko je predložek Jazbeca skoraj presenetil Handanovića, ki pa je nevarnost preusmeril čez gol. Zadnja priložnost srečanja pa je pripadla domačim nogometašem, a je bil Zahović po predložku Tavaresa za las prekratek, da bi žogo potisnil v mrežo gostov.

Mariborčani so zasluženo dosegli še četrto zmago v pomladanskem delu in se s tem zelo približali naslovu, saj je Olimpijo vnovič izgubila, medtem ko so Radomljani izgubili še petič zapored ter so tako rekoč že odpisani v boju za devetim mestom, ki še prinaša možnosti obstanka.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…