Celjani so v uvodni tekmi 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije z minimalno razliko ugnali zadnje Radomlje in prekinili pet tekem dolg zmagovalni post. V vlogi osrednjega junaka se je vnovič znašel Dalibor Volaš. Ankarančan je po podaji Požeg Vancaša, ki je za celjski zadetek asistiral že v Celju, zadel že devetič v tej sezoni, skupno pa je v prvoligaški konkurenci dosegel že 80 golov.


Prvi polčas bo hitro utonil v pozabo. Celjani, ki so pred začetkom srečanja veljali za favorita, so bili več pri žogi, a si resnejše priložnosti vseeno niso priigrali. Še najbližje zadetku so bili v deseti minuti srečanja, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Rahmanović, žoga pa se je odbila od gostujočega branilca ter le za las zletela mimo radomeljskih vrat. Šele v 18. minuti so gostje prvič resneje prečkali polovico igrišča ter se z domiselno akcijo takoj znašli v polpriložnosti, ki pa jo Cerar ni znal izkoristiti. Celjanom želje ni očitati, a kaj, ko je bilo v zaključku akcij prisotne premalo zbranosti ter kreativnosti. V 23. minuti so na strani Celja lepo kombinirali Pišek, Rahmanović ter Požeg Vancaš, ko je bil nad slednjim na robu kazenskega prostora storjen prekršek. Prosti strel je izvedel Čirjek, a je žoga za dober meter zletela preko gola. Zadnjo omembe vredno akcijo v prvem delu so izpeljali gostje. Tekla je 31. minuta, ko je v hiter protinapad krenil Janković, podal žogo do Cerarja, ta jo je podaljšal naprej do Rokavca, ki je žogo z desetih metrov poslal visoko preko gostujočih vrat.

V nadaljevanju smo gledali podoben potek srečanja kot v prvem delu, s to razliko, da so bili celjski igralci nevarnejši v zaključku akcij. Že v tretji minuti nadaljevanja je kar dvakrat zapored do strela prišel Rahmanović, a je gostujoča obramba oba poskusa z bližine uspešno blokirala. Deset minut kasneje je do tistega trenutka najlepšo domačo priložnost z neposredne bližine, po tem ko mu je pred vrata podal Belić, zapravil Požeg Vancaš. Kmalu po zapravljeni priložnosti, pa domače vodstvo, za katerega je poskrbel Volaš, ki je po lepi podaji Požeg Vancaša z desetih metrov zadel v daljši kot nemočnega Ivačiča. Hitro po vodstvu so sledile vnovične domače priložnosti. Najprej je Belić po podaji s kota na bližnjo vratnico nastreljal zunanji del radomeljskih vrat. Štiri minute zatem je Cvijanović, po predložku z leve, s petih metrov žogo z glavo poslal le za las mimo gola. Na drugi strani so imeli tudi Radomljani svoje situacije. Bolj se je bližala 90. minuta, bolj nevarni so postajali. V 82. minuti je Šipek z glavo meril točno v Kotnika, v 86. minuti pa je bil nevaren še Karamatić, ki pa je zamudil do takrat najlepšo priložnost gostov, ko se je znašel osamljen pred Kotnikom, a se preveč obotavljal, tako da je domači vratar pravočasno blokiral strel. Tudi strel Ejupa minuto pred koncem dvoboja je končal v naročju Kotnika. V sodnikovem dodatku so mlinarji prišli še do dveh poskusov, a sta bila Nunić in Balić premalo natančna in tako je zmaga ostala v domači lasti.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…