Petkov večer je ponudil uvodno srečanje 32. kroga državnega prvenstva. Na Gubcu sta se za osmo mesto udarili zasedbi Krškega in Aluminija, a gledalci niso dočakali odločitve o zmagovalcu. Čeprav so Kidričani z golom Francesca Tahiraja povedli v 67. minuti, je slabih deset minut kasneje vodstvo gostov izničil Filip Dangubić. Dvanajsti gol Rečana domačim kljub vsemu ni prinesel vrnitve na osmo mesto, ki so ga s točko prednosti obdržali rdeči.


V prvem polčasu smo videli bore malo nogometa. Trenerja Rok Zorko in Slobodan Grubor sta na igrišče poslala enajsterici z le enim napadalcem. Tako smo večino časa gledali predvsem igro med obema kazenskima prostoroma. Prvi strel smo videli šele v 15. minuti, ko je Žiga Škoflek na strani Aluminija po sredini sprožil z 20 metrov, a točno v roke Zalokarja. Pet minut kasneje so nato še prvič proti gostujočim vratom sprožili Krčani, a je nenevarni poskus Kramariča zletel mimo gola. Prvič v okvir vrat gostujočega čuvaja mreže Janžekoviča so tako domači sprožili šele v 37. minuti, a je strel Kovačiča končal v naročju vratarja Aluminija. Omeniti velja, da smo sicer videli dva zadetka Aluminija, a sta bila oba upravičeno razveljavljena zaradi nedovoljenega položaja.

Pred začetkom drugega polčasa je domači trener poskrbel za menjavo v ekipi, namesto Krajcerja je v igro vstopil Dejan Urbanč. Že v šesti minuti nadaljevanja se je Matic Vrbanec znašel v lepi priložnosti, ki jo je zaključil s strelom v bližnji kot, a je Zalokar žogo odbil v kot. V nadaljevanju so se prebudili tudi Krčani in nekajkrat poskusili s streli. Najprej je v 58. minuti streljal Kosić, ki je le malo prej vstopil v igro, nato pa še dvakrat Kramarič, a so bili udarci neuspešni. V času manjšega pritiska domačega moštva pa šok za večino gledalcev. Krčani so na napadalni polovici izgubili žogo, kar so igralci iz Kidričevega izkoristili za hiter protinapad, ki ga je po podaji Škofleka izkoristil Tahiraj ter goste popeljal v vodstvo.  Domači se niso predajali in so v 78. minuti izid izenačili. Pušaver je z desne strani poslal predložek pred gostujoča vrata, na pravem mestu se je znašel Dangubić ter neoviran žogo poslal za hrbet Janžekoviča. Do konca srečanja sta se ekipi še trudili, da bi dosegli zmagoviti zadetek, a je ostalo le pri trudu, tako da se je srečanje končalo z neodločenim izidom, ki je glede na potek srečanja še najpravičnejši.

Foto: Danilo Vezjak

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…