Portugalski napadalec Jucie Lupeta je bil osrednji junak dvoboja med Celjem in Aluminijem. Kidričani knežje mesto zapuščajo poraženi in brez skoka na osmo mesto, zmaga domačih pa je zaslužena, saj so varovanci stratega Igorja Jovićevića prevladovali skozi celotno srečanje. Z minimalnim slavjem so Celjani ostali v stiku s četrto Gorico, ki štajerskemu zasledovalcu beži za štiri točke.


V prvem polčasu so bili Celjani boljši nasprotnik, a so po začetnem pritisku in hitrem zadetku v nadaljevanju popustili, tako da je igra postala enakovredna, a brez pravih priložnosti. Že v šesti minuti so grofje po zadetku Volaša povedli, a je bil zadetek zaradi nedovoljenega položaja primorskega napadalca razveljavljen. V 18. minuti pa so Celjani po lepo izpeljani akciji povedli. Z desne strani je v kazenski prostor podal Barišić, do žoge je prišel Volaš, ki mu je Janžekovič strel z bližine obranil, a je žoga v nadaljevanju prišla do Lupete, Portugalcu pa žoge ni bilo težko poslati v prazno mrežo. Kot že zapisano, so domači po zadetku žogo prepustili gostom, ki pa so bili povsem nenevarni. Še najbližje zadetku so bili v 21. minuti, ko je Škoflek krenil v protinapad, a je Rozman, ki je srečanje začel namesto poškodovanega Kotnika, s pravočasnim posredovanjem preprečil nevarnost. V zaključku prvega polčasa velja omeniti še poskusa Lupete in Požega Vancaša, a sta oba streljala preslabo za višje vodstvo domačih.

V drugem delu srečanja smo gledali podobno igro, Celjani so bili še naprej boljši in nevarnejši nasprotnik. Aluminij, ki je v prejšnjih tekmah v drugem polčasu vedno igral boljše, tokrat igre ni uspel nadgraditi. Kljub večji posesti v igri si priložnosti, razen posameznim individualnih prebliskov niso uspeli ustvariti. Celjani na nasprotni strani bi lahko že v drugi minuti nadaljevanja povišali prednost, a je strel Volaša zadel okvir gola. V 56. minuti bi lahko Cvijanović bolje zaključil, potem ko ga je v kazenskem prostoru zaposlil Travner, a je osamljen z ugodnega položaja streljal mimo gola. Zatem so do ene redkih priložnosti prišli gostje. Džinić je izgubil žogo na svoji polovici, Kramer pa je v nadaljevanju ogrel dlani Rozmana. Ob omenjeni situaciji se je poškodoval domači branilec Džinić, tako da je namesto njega vstopil Hadžić. Tudi dve naslednji priložnosti sta pripadli gostom, a sta strela Tahiraja in Vrbanca, ki je izvajal prosti strel na robu kazenskega prostora, zgrešila domača vrata. Do zadnje omembe vredne situacije so prišli grofje, z desne strani je streljal Požeg Vancaš, a se Janžekovič ni dal presenetiti in je žogo odbil v kot.

Foto: Danilo Vezjak


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…