V Domžalah sta se tokrat srečala istoimenski domačin in gostujoče moštvo iz Krškega. Na jesenski tekmi so Domžale nadigrale nasprotnike in v domačem taboru so upali na ponovitev takšnega scenarija. Toda od tedaj so se razmerja nekoliko spremenila, Krčani so na zadnjih tekmah igrali precej bolje kot pred tem in so imeli tudi ob Kamniški Bistrici svojo računico.


Po začetnem otipavanju so prvi presenetljivo zapretili gostje. Po prekinitvi in odbiti žogi se je najbolje znašel Poljanec, ki je močno ustrelil iz voleja, žoga pa je s pomočjo vratarja zletela prek domžalskih vrat. Domači so bili  sicer več pri žogi, a ob organiziranih Krčanih niso uspeli izvesti kakšen res nevarnih akcij. Razen nekaj prekrškov na sredini, Alvir je zasluženo dobil rumeni karton,  maloštevilna publika v prvi polovici polčasa ni videla veliko razburljivega. Moštvi sta prikazali taktično igro na sredini terena, bolj zadovoljni s potekom tekme pa so bili, vsaj sodeč po trenerjih, gostje. Tudi v nadaljevanju n bilo nič drugače. Domači so bili še najbolj nevarni po kotu, ko je zavita žoga skoraj presenetila vse, a na koncu le zletela mimo vratnice. Ko so že vsi čakali pisk sodnika Borošaka, pa šok za domače. Krčani so izvedli fenomenalno hitro akcijo, ki sta jo rutinirano zaključila Urbanč in Poljanec ter ob anemičnosti domačih kar nekako zasluženo prišli v vodstvo.

Nezadovoljni Elsner je med premorom opravil prvo menjavo, namesto precej nevidnega Jarovića je vstopil mladi Repas. A domačim to ni pomagalo. Že v prvi akciji je po avtu Hotić lepo spustil žogo, najboljši igralec tekme Poljanec, pa je vnovič lepo sprožil ter zadel daljši kot Maravala za presenetljivih 0:2. Domžale so sicer poskušale, a razen nekaj povsem nenevarnih strelov niso uspele ogroziti gostujočih vrat. Več kot očitno je bilo, da igra ravbarjev spomladi še zdaleč ni na želeni ravni. Tekaško bi igralcem težko karkoli očitali, a enostavno ni bilo prave ideje. Elsner je razumljivo tako že pol ure pred koncem opravil še drugo menjavo, v igro je vstopil Horvat. A podobno kot prej je to koristilo kvečjemu gostom. Razigrani Hotić je prodrl po levi, streljal, Maraval je branil, odbito žogo pa je v gol pospravil Volarič in že bilo 0:3. Domači so bil is tem razbiti in so se na videz že kar vdali v usodo. Đurković bi lahko z malo več zbranosti prednost Posavcev še povišal, na drugi strani pa so po dolgi akciji in podaji Balkovca domači prek Alvirja s prvim strelom na vrata prišli tudi do prvega gola. Čeprav je ura kazala že skoraj tričetrt na devet je zaradi manjše zamude domačim ostajalo še deset minut upanja na preobrat. In res, v 83. minuti je po akciji Repasa do žoge na robu kazenskega prostora prišel Mance, natančno meril in znižal na 2:3. Isti igralec je imel kakšno minuto kasneje novo priložnost, a se je izkazal Zalokar, vsi ostali napadi pa so potekali preveč na silo, da bi se lahko končali z izenačenjem. Gostujoči strateg Petrovič, ki je bil do zadnjega povsem na trnih, se je tako s svojimi varovanci lahko razveselil težko priborjene, a zaslužene zmage.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…