Velenjčani meljejo naprej. V Halozah, kjer v štirih gostovanjih doslej še niso slavili, so slavili še četrto zmago v nizu. Knapi so do treh točk prišli z zadetkoma Mateja Eterovića in Amerja Krcića, ki je zadel vsega minuto po vstopu v igro, ko je zamenjal prav Eterovića. Moštvo trenerja Mateja Eterovića se je na prvoligaški razpredelnici izenačilo prav z Zavrčem, na klopi katerega je prvi poraz v deseti prvoligaški tekmi doživel Slavko Matić.


Domači strateg Matić je, glede na enajsterico, ki je pričela srečanje, bil z mislimi očitno že na povratnem pokalnem srečanju, ki v sredo čaka Zavrčane v Mariboru. Na klopi za rezervne igralce so namreč tekmo začeli Pihler, Matjašič, Golubar in Rogač, medtem ko Batrovića ni bilo niti na klopi. V prvem polčasu smo videli enakovredno igro, v kateri so na trenutke prevladovali domači igralci, na trenutke gostje, večinoma pa je igra potekala na sredini igrišča. Prvi so zapretili Velenjčani, ki so se v uvodnih minutah preko Črnčiča znašli v hitrem protinapadu, vendar je bil domači branilec Antić na mestu in je gostujočega napadalca oviral do te mere, da le-ta ni prišel do neoviranega strela.  V 12. minuti je prvič na domači strani zapretil Karamatić, ki je po strelu iz kota streljal z glavo, vendar točno v naročje gostujočega čuvaja mreže Radana. Sledilo je nekaj pol priložnosti predvsem na gostujoči strani, ki pa so ostale neizkoriščene. Pred koncem prvega polčasa velja omeniti še dva nevarna poizkusa na domači strani. Najprej je v 30. minuti Dodlek prišel do strela z glavo, a je Radan odbil žogo v kot. V 40. minuti je sledil še nevarnejši poizkus. Do strela z glavo je prišel Kokorović, vendar je Radan z izjemno obrambo preprečil veselje domačih, tako da se je prvi polčas končal brez zadetkov.

V nadaljevanju srečanje so Velenjčani prišli do hitrega zadetka in si tako na stežaj odprli vrata do nove, že četrte zaporedne zmage. Po dolgi podaji proti domačemu kazenskemu prostoru, je Babić v boju za žogo na robu kazenskega prostora prehitel domačega vratarja Kovačića, žogo podal v sredino, kjer je osamljen čakal Eterović, ki je žogo le še potisnil v mrežo in zadel za velenjsko vodstvo. Po zadetku so gostje sredino igrišča prepustili domačinom, sami pa so se osredotočili predvsem na protinapade. Kljub želji domačih igralcev, da bi dosegli izenačujoči zadetek, jim dlje kot do kazenskega prostora ni uspelo priti, tudi kakega resnejša strela iz razdalje nismo videli. V 70. minuti se je po hitri akciji sam pred domačim vratarjem znašel Eterović, vendar je Kovačić iz dvoboja odšel kot zmagovalec. Le tri minute za tem, pa potrditev gostujoče zmage. Krcić, ki je le minuto pred tem vstopil na igrišče namesto Eterovića, je s plasiranim strelom izkoristil izlet domačega vratarja Kovačića iz svojih vrat, in z lepim udarcem povišal gostujočo prednost na 2:0. Do konca srečanja izrazitejših priložnosti nismo videli, omeniti pa velja drugi rumeni karton in s tem rdečega za domačega igralca Štanenka, ki tako ne bo smel zaigrati na tekmi v Ljudskem vrtu.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…