Domžalčani so se ob slovesu od svoje zelenice, ki bo v prihodnjih tednih doživela temeljito prenovo, razveselili visoke zmage nad velenjskim Rudarjem. Prvi polčas z izjemo dveh, treh priložnosti ni pretirano navdušil, so pa zato mrežo knapov v drugem polčasu dvoboja zatresli Petar Franjić, Jan Repas in Žan Majer, ki so rumene vnovič popeljali pred Olimpijo. Knapi, ki so zaigrali brez kaznovanega prvega strelca Dominika Glavine, tudi v tretji tekmi zapored niso uspeli doseči zadetka.


Uvodno srečanje v prvem polčasu ni postreglo s pretirano dopadljivo igro. Slednje je ob dejstvu, da je še nekaj ur pred tekmo močno deževalo, bilo tudi olajševalna okoliščina nogometašev, saj domača zelenica, ki jo v naslednjih tednih čaka prenova, ob današnjih razmerah kaj več tudi ni dovoljevala. Za nameček podjetnejši so bili na razmočenem igrišču gostje, ki so imeli v tem delu več od igre ter tudi prvi prišli do zaključnega strela. Dvakrat je v uvodnih minutah streljal Vručina, a bila obakrat neuspešen. Domžalčani so do prvega strela prišli v 13. minuti, ko je Vetrih žogo namestil Balkovcu, a je strel slednjega pristal v rokah gostujočega čuvaja mreže Radana. V 25. minuti so zapretili gostje, a je Mary po predložku Iharoša z glavo meril meril v daljši kot, a žogo poslal mimo leve vratnice. Že v naslednji minuti so bili nevarni domači igralci. Franjić je pobegnil po levi strani, poslal žogo v kazenski prostor, kjer se je znašel Repas, katerega strel pa je Radan odbil v kot. Najlepšo priložnost za goste v prvem delu srečanja je Vručina zapravil v 33. minuti. Po podaji Maryja je z lob udarcem poskušal presenetiti domačega vratarja, a je bil Milić na mestu in z izjemno obrambo žogo preprečil vodstvo Rudarja. Zadnja priložnost prvega polčasa je pripadla domačim igralcem, a je Firer po podaji Balkovca z glavo meril mimo gostujočih vrat.

V drugem delu kot da bi gledali drugo ekipo Rudarja, saj si gostje v celotnem polčasu niso ustvarili ene konkretne priložnosti. Ekipa Domžal je namreč skozi drugi polčas narekovala tempo ter dobro igro kronala s tremi zadetki. Za 1:0 sta v 56. minuti Majer in Franjić začelo akcijo z lepo dvojno podajo, slednji pa je nato s strelom v levi spodnji kot premagal Radana. Devet minut kasneje sta bila znova v središču akcije Majer in Franjić, ki sta kombinirala na desni strani, nakar je Lenartčan v domžalskem dresu podal do Repasa, ta pa je z mojstrskim diagonalnim strelom s pomočjo vratnice zadel za 2:0. Zadnji gol na tekmi smo videli v 77. minuti, potem ko je Balkovec izsilil prekršek Bolhe, enajstmetrovko pa je izvedel danes vnovič odlično razpoloženi Majer. Domžalski nogometaši so se od zelenice ob Kamniški Bistrici, ki jo v naslednjih tednih čaka prenova, poslovili z visoko zmago, naslednje domače srečanje proti Gorici pa bodo gostili v najstarejšem slovenskem mestu, na Ptuju.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…