Kot je v zadnjih krogih nekako že običaj, zadnja tekma običajno pripada moštvu Aluminija. Tudi tokrat ne bo drugače. Pred polno Fazanerijo, se bosta v derbiju kroga srečala domača Mura in gostje iz Kidričevega, tretje in četrto uvrščena ekipa, obe sta v dosedanjem poteku prvenstva zbrali po 31 točk.


Sobočani so na zadnji prvenstveni tekmi, sploh v drugem polčasu, povsem nadigrali ljubljansko Olimpijo, ter na koncu zasluženo osvojili nove tri točke. Ob strelcih Maroši in Marušku, je celotna ekipa odigrala izjemno srečanje, svoje pa je dodala še polna Fazanerija, ki je kot že nič kolikokrat prej bila tudi tokrat dvanajsti igralec svoje ekipe. Tokrat se obeta novo težko srečanja, proti ekipi, ki goji podoben stil igre. Da gre za neugodnega nasprotnika se zaveda tudi Ante Šimundža, ki svari: »Čaka nas težka tekma. Aluminij bo verjetno pristopil popolnoma enako kot na prvi tekmi, torej ofenzivno, priložnosti bodo iskali iz protinpadov. Morali bomo biti zelo previdni.«

Aluminij tekmo v Murski Soboti pričakuje z lepo popotnico štirih zadetkov, ki so jih na zadnji prvenstveni tekmi nasuli Domžalčanom ob zmagi 4:2. Pod dva se je podpisal Klepač, po enega pa sta prispevala še Živković ter Vrbanec. Slednji je bil uspešen tudi na prvi letošnji medsebojni tekmi, ko so Kidričani v domači šumi z 2:0 premagali Prekmurce. Gostje se zavedajo, da je podobno kot domača šuma, tudi Fazanerija težko osvojljiva trdnjava, kar priznava tudi Luka Janžekovič:  »Mura je čvrsta ekipa, ki, tako kot Aluminij, na domačem igrišču igra dober nogomet in jo je težko premagati. V Mursko Soboto gremo z entuziazmom, pozitivnostjo in popotnico dobrih rezultatov, želimo odigrati dobro in gledljivo tekmo. Nadejamo se, da se bo na tekmi zbralo čim več ljudi in da se bomo pokazali v čim boljši luči.« Po prestani kazni, se v obrambno linijo ponovno vrača črnogorski igralec Ilija Martinović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…