Ljubljančani so potrebovali nove tri točke, da bi znova zasedli vrh lestvice in dohiteli večne tekmece iz Maribora, prepreko do tega pa so predstavljali nogometaši Aluminija, ki so v prejšnjem krogu slavili proti Krškemu in z optimizmom pričakovali tudi srečanje v Ljubljani. A srečanje je bilo na veselje domačih ljubiteljev nogometa odločeno že v prvih dvajsetih minutah, ko so Ljubljančani kar trikrat zadeli in že v prvem delu prvega polčasa razblinili vse dvome o zmagovalcu – po evrogolu Brkića s prostega strela sta zadela še Bajrić in Issah. V nadaljevanju je tempo igre nekoliko padel, Olimpija je nadzorovala celoten potek srečanja in zasluženo še tretjič v sezoni slavila, zmago je v 64.minuti še z enim izjemnim zadetkom potrdil Kapun.


Pred začetkom srečanja je bilo sicer eno od glavnih vprašanje med navijači Olimpije in tudi širše nogometne javnosti, ali bodo na delu že videli najnovejšo okrepitev Olimpije, Andresa Vombergarja, a argentinski Slovenec (pričakovano) še ni bil v kadru zmajev, tako je v konici napada Ljubljančanov znova dobil priložnost mladi Issah. Čeprav je Igor Biščan na v dnevih pred srečanjem z zadovoljstvom govoril o zdravstvenem kartonu, pa so v kadru tudi tokrat manjkali Klinar, Boateng, Jurčević, Avramovski in Benko, v kader pa se je na klop vrnil Zarifovič, medtem ko pri gostih Slobodan Grubor ni imel večjih težav s sestavo ekipe.

Ljubljančani so že od samega začetka silovito pritisnili, Kidričani, ki na Stožicah v prvenstvenih obračunih sploh še niso zadeli, so se pomaknili na svojo polovico, kar se jim je hitro maščevalo. Domači pritisk je sadove obrodil že v 8.minuti srečanja, ko so si zmaji na petindvajestih metrih od gola Aluminija priborili prosti strel. Odgovornost je prevzel Goran Brkić, ki je iz prostega strela zadel že v 1.krogu proti Celju, tudi na današnjem srečanju pa je izjemno meril v desni zgornji vratarjev kot – Luka Janžekovič je bil nemočen, in poskrbel za veselje dobrih 2000 gledalcev.  Tudi na drugi zadetek navijači niso čakali dolgo, znova je bil med osrednjimi igralci Brkić, ki je v 15.minuti sijajno izvedel kot, žoga je priletela do Kenana Bajrića, ki žoge sicer ni najbolje zadel, a jo s trupom vseeno mimo Muminoviča in Janžekoviča poslal v mrežo. Le minuto zatem so do priložnosti za zadetek prišli tudi Štajerci, Vedran Mesec je izigral obrambo Olimpije in se sam znašel pred Vidmarjem, a je bil le-ta dobro postavljen, priložnosti pa so si sledile ena za drugo. Najprej je mimo vrat z razdalje meril Čanađija, že v 19.minuti pa je na semaforju kazalo 3:0. Stefan Savić je prodrl po desni strani kazenskega prostora in v slogu velemojstrov našel mladega Issaha, ki je bil dobro postavljen in mu žoge ni bilo težko potisniti v gostujočo mrežo. Silovit tempo se je v nadaljevanju nekoliko umiril, varovanci Slobodana Gruborja so le uspeli vzpostaviti ravnovesje. V 34.minuti bi kaj lahko žogo še četrtič končala za hrbtom Janžekoviča, Savič je po desni strani znova premešal obrambo Aluminija in se odločil za samostojni strel, ki je zletel le nekaj centimetrov mimo desne vratnice, Kidričani pa so do konca polčasa najresnejšo priložnost zapravili preko Vrbanca in Mesca, a je bil po predložku prvega 29-letni Hrvat le za las prekratek.

Za razliko od prvih petinštiridesetih minut je bil uvod nadaljevanja precej bolj umirjen, omeniti velja prvi rumeni karton na srečanju, ki ga je prejel Ilija Martinović, igrišče pa je ob pomoči fizioterapevtov zapustil Issah, a se je lahko strelec tretjega zadetka vrnil nazaj v igro. Prvo menjavo na srečanju je opravil domači strateg, Igor Biščan, potem ko je morda najboljši posameznik na srečanju, Goran Brkić mesto prepustil Tomiču, minuto kasneje pa je na drugi strani debi v dresu Kidričanov doživel 21-letni Matej Rodin, ki je v tem tednu okrepil gostujočo zasedbo. Po obeh menjavah pa nova eksplozija v Stožicah, nova kandidatura za gol sezone! Nik Kapun se je z tridesetih metrov nenadoma odločil za strel, njegov projektil pa je od prečke zletel v gol za 4:0. Pravi ˝golaso˝ 23-letnega Ljubljančana, ki je po številnih poškodbah znova le našel mesto v začetni enajsterici. Zmaji so iskali še peti zadetek, Kidričani so bili brez pravih idej, blizu zadetku v 73.minuti je bil rezervist Eleke. Slobodan Grubor je v zadnjih šestnajstih minutah okrepil napad tudi z Markom Nunićem, nekdanjim nogometašem Olimpije, a tudi on ni uspel preprečiti prekletstva Aluminija na prvenstvenih obračunih v Stožicah, ponovimo, Kidričani na prvenstvenih obračunih na tem stadionu še niso zadeli. Rajanje navijačev Olimpije v zadnjih desetih minutah srečanja skazila le poškodba Ricarda Alvesa, ki ni mogel nadaljevati srečanja, Ljubljančani so tako preostanek srečanja ob treh opravljenih menjavah končali z desetimi nogometaši. Prve informacije s strani ljubljanske ekipe vseeno kažejo na to, da Portugalec ni staknil težje poškodbe.

Varovance Igorja Biščana čaka v naslednjem krogu gostovanje v bližnji Kranj, kjer bodo Zmaji naskakovali četrto zaporedno zmago, Kidričane pa pred domačim občinstvom čaka dvoboj s Celjani, v katerem bodo lovili drugi komplet točk v sezoni.

Foto: Zala Anzelc

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani svoje lovke stegujejo tudi nad Olimpijo

Prestopni rok v prihajajočem poletju bo, kot kaže, v knežjem mestu ponovno zelo vroč. V Ce…