Pogled na lestvico pred današnjo tekmo nam je obetal izreden dvoboj. Pomerili sta se ekipi Domžal, ki v tej sezoni še niso izgubile tekme, in Celja, ki so nazadnje izgubile dva meseca nazaj, v drugem krogu prvenstva, takrat prav proti današnjemu nasprotniku. Kljub pričakovanju izenačenega srečanja, se je le to odvijalo s prevlado domačega moštva skozi celotno srečanje. Nogometaši Celja so navduševali z izredno lepo in kombinatorno igro v napadu, v obrambi pa so uspešno nevtralizirali nasprotnika, ki si je pripravil bore malo priložnosti. Končni izid srečanje je bil postavljen že v prvem polčasu, ko sta zadela Oršić in Sunny.


V srečanje so s prvo priložnostjo na tekmi krenili gostje iz Domžal. Kmalu po začetku je predložek v domači kazenski prostor poslal Janža, vendar je Parker, ki je skočil najvišje, ciljal točno v vratarja Kotnika. V nadaljevanju polčasa, ki se je šele začel, smo gledali enosmerni promet Celjanov. Že v 10. minuti je streljal Ahmedi, vendar točno v vratarja Vidmarja. Le tri minute zatem pa prvi gol. Po lepi podaji Miškića, si je Oršić mojstrsko pripravil strel in z zunanjim delom stopala zadel žogo, ki je končala za hrbtom gostujočega vratarja Vidmarja. S tem zadetkom je bil prekinjen hvalevreden niz nepremaganosti Vidmarja, za katerega je bila po 1002 minutah to prva žoga, ki je končala za njegovim hrbtom. Le sedem minut po prvem zadetku je že sledil nov. Tudi tokrat so zadeli grofje. Tokrat se je v vlogi asistenta znašel Oršić, ki je lepo zaposlil Sunnya, katerega strel je nenavadno zavil in še drugič končal v domžalski mreži. . Izreden začetek domačih, ki pa kljub visokemu začetnemu vodstvu niso niti malo popuščali, ampak so tudi v nadaljevanju igrali napadalno in lepo kombinirali v napadalni polovici.  V 27. minuti je Miškićev strel Vidmar ubranil, medtem ko je Verbič, ki je streljal le minuto zatem, streljal mimo gola. Malo pred koncem prvega polčasa, so se domačini znašli v novi akciji. Klemenčič je prodiral po levi strani in poslal predložek pred gostujoča vrata. Tam se je znašel Verbič, ki pa je nastreljal le prečnik, od katerega se je žoga odbila v polje.

Tudi v nadaljevanju srečanja smo spremljali živahno, na trenutke tudi nervozno srečanje. Celjani so igro prepustili gostom iz Domžal, sami pa so se osredotočali predvsem na protinapade. S svojo hitrostjo so bili še kako nevarni. Ni trajalo dolgo, ko smo videli prvi strel, poizkusil je Verbič, vendar streljal mimo. Nova akcija je sledila že v 54. minuti, ko sta v protinapad krenila Verbič in Sunny. Slednji je streljal, vendar je bil Vidmar na mestu in strel ubranil. Naslednji domači strel, tokrat iz strani Miškića, kakšnih deset minut kasneje, je zletel preko gola. Točno sredi drugega polčasa, pa smo le dočakali prvo pravo priložnost Domžal. Po strelu iz kota, je pred domačimi vrati najvišje skočil Korun, streljal z glavo, vendar je bil Kotnik na mestu in je žogo ujel. Na drugi strani igrišča se je z borbenostjo izkazal domači igralec Miškić, ki je najprej žogo odvzel, nato pa izsilil prekršek Horića in glavni sodnik Skomina je pokazal na enajstmetrovko za Celjane. K žogi je v 69. minuti stopil Valoni, želel Vidmarja premagati z lob udarcem, vendar streljal premalo natančno in žoga je zletela preko vrat. Še ena napaka gostov, ki ni bila kaznovana, je sledila kmalu po zgrešeni enajstmetrovki. Tokrat je Majer slabo podajal, tako da je Verbič žogo lepo prestregel in nevarno streljal, vendar se je tudi tokrat izkazal Vidmar. V 76. minuti, za spremembo, kombinacija Domžal. Hitro so v napad krenili  Skubic, Aneff in Požeg Vancaš, ki je tudi streljal, vendar zgrešil domača vrata. Tekma se je počasi približevala zadnjim desetim minutam, ko je še dvakrat streljal Sunny. Najprej z glavo nenatančno, malo kasneje pa še po uspešno priborjeni žogi v napadalni polovici, ko si je pripravil prostor za strel, vendar streljal za las preko gola. Pred koncem srečanja je za razburjenje na gostujoči strani poskrbel Skubic, ki je po nepotrebnem prigovarjanju glavnemu sodniku Skomini, prejel neposredni rdeči karton in tako moral predčasno zapustiti igrišče. Do konca srečanja, velja omeniti le še strel Verbiča, ki ga je Vidmar še enkrat več ubranil.

Foto: Damir Mrkonjić

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…