Znova močno zdesetkane Domžal je na Areni Petrol prekinil devet tekem dolg niz celjske neporaženosti. Gostitelji, ki so znova prikazali dobro predstavo, so povedli sredi drugega polčasa, ko je po samostojni akciji zadel Erico de Sousa. Gostje so v drugem polčasu krenili po preobrat in ga tudi dočakali. V 66. minuti je sodnik Vinčić kljub protestom domačih gledalcev pokazal na belo točko, s katere je bil natančen novopečeni reprezentant Matic Črnic, do zmage in treh točk pa so Domžalčani prišli v 83. minuti, ko se je Jure Balkovec izkazal z odlično izvedenim prostim strelom z roba kazenskega prostora.


Na zelenici celjske Arene Petrol sta se pomerili odlično taktično podkovani ekipi. Temu primeren je bil tudi nogomet, ki se je tekom večine srečanja odvijal med obema kazenskima prostoroma. Prvi so do priložnosti, ki jih je bilo v prvem polčasu bore malo, prišli Domžalčani, vendar je strel Črnica z roba kazenskega prostora končal točno v naročju domačega čuvaja mreže Kotnika. Le malce za tem tudi prva domača priložnost oziroma kar dve. Kar dvakrat je namreč Vrhovec streljal z desetih metrov, vendar je bila gostujoča obramba vselej na mestu in je oba poizkusa odbila, enkrat tudi z golove črte. Domačini, ki so bili v prvem polčasu več pri žogi in so uspešno kontrolirali sredino igrišča, so v 25. minuti srečanja tudi povedli. Po lepi dvojni podaji z novopečenim slovenskim reprezentantom Vrhovcem, se je De Sousa znašel na levi strani domžalskega kazenskega prostora in se z zares odličnim prodorom, pri katerem je preigral kar nekaj gostujočih igralcev, znašel sam pred gostujočim vratarjem Maravalom ter ga rutinirano premagal. To je bilo v prvem polčasu tudi vse in Celjani so na odmor odšli bolj zadovoljni.

Drugi polčas se je začel podjetneje, že v peti minuti nadaljevanja je na strani domačih s strelom z 20 metrov poizkušal Miškić, vendar je bil Maraval na mestu in je žogo odbil v polje. Sledila je priložnost Domžal. Po napaki domače obrambe pred svojimi vrati so gostje prišli do žoge, v dotlej najlepši priložnosti se je znašel Mance, ki pa je nastreljal le Kotnika. V 59. minuti, se je nato še enkrat za strel odločil Miškić, a je žoga le za las zletela mimo leve vratnice gostujočih vrat. Nato pa verjetno ključni trenutek srečanja. Tekla je 66. minuta srečanja, ko se je oglasila piščalka glavnega sodnika srečanja Vinčića. Sodnik je zaradi igranja z roko v domačem kazenskem prostoru branilca Čirjaka, ki je ob tem prejel še rumeni karton, označil enajstmetrovko za Domžale. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil Črnic. Zadetek kot da je gostom dal krila, saj so postajali vedno nevarnejši in samozavestnejši. Prav nasprotno se Celjani niso več pobrali in videti je bilo, kot da čakajo samo še na zaključni žvižg, ki bi označil konec srečanja. Da je bil preobrat popoln, so gostje dosegli še en zadetek. Po prekršku nad mladim Jarovićem, je Domžalčanom pripadel prosti strel, od domačih vrat oddaljen dvajset metrov. Strel je izjemno izvedel Balkovec in domači vratar Kotnik je moral še drugič po žogo v mrežo. Z malo sreče je tako zmaga odšla v Domžale, Celjani, ki bi si točko po prikazanem vendarle zaslužili, pa bodo bero točk skušali povečati čez dva tedna, ko odhajajo v bližnje Velenje. Domžale v naslednjem krogu doma pričakujejo Krško.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…