V Domžalah nas čaka zadnja tekma sobotnega prvoligaškega dneva. V večernih urah rumena družina v domžalskem športnem parku pričakuje tekmeca iz Celja. Obe ekipi zasedata mesti v zgornjem delu razpredelnice, domačini so praktično že tretji, medtem ko so Celjani na petem mestu, a se borijo za četrto, ki še prinaša evropske kvalifikacije.


Domžalčani so v prejšnje krogu v Stožicah z visokih 4:1 premagali ljubljanske zmaje, in tako pomagali Mariborčanom, ki so z zmago v Celju že postali prvaki aktualne sezone. Razigrano moštvo Simona Rožmana, je že v prvem polčasu povedlo z 2:0, dva zadetka pa so dodali še v drugem polčasu. Niz neporaženosti rumenih se je podaljšal na šest tekem, od tega so jih dobili kar pet, nazadnje tri v nizu. V današnje srečanje lahko vstopijo sproščeno, saj imajo tri kroge pred koncem na tretjem mestu, sedem točk zaostanka za drugouvrščeno Olimpijo, ter osem točk prednosti pred murskosoboško Muro.

Grofje so, kljub porazu, proti Mariboru pokazali dobro predstavo ter ob polčasu celo vodili, a so nato Mariborčani v zadnjih petnajstih minutah pokazali vse bogate izkušnje ter široki kader, ki ga premorejo, ter kar trikrat matirali Metoda Jurharja za že petnajsti naslov državnih prvakov. Dušan Kosič danes ne bo mogel računati na Rudija Požega Vancaša, ki je manjkal že proti Mariboru, in ki je za celjsko moštvo izgubljen do konca sezone, prav tako pa v kadru ne bo Mitje Lotriča, ki mora počivati zaradi kartonov. Bo pa zato nevarnost za domžalska vrata predstavljal Dario Vizinger, ki je zadel na zadnjih dveh srečanjih, ter se je z osmimi goli z Mitjo Lotričem izenačil na mestu drugega strelca moštva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…