Nogometaši Domžal nadaljujejo z odlično serijo v začetku novega prvenstva. Na peti tekmi so še petič zmagali in še petič tekmo končali brez prejetega zadetka! Tokrat so rutinirano opravili z novomeško Krko, ki si je kar sama otežila delo, saj so večji del tekme igrali z igralcem manj. Za zmago z 2-0 sta zadela Aneff in Korun. Domžalčani so s tem porušili kar dva klubska rekorda. S peto zaporedno zmago so najbolje v zgodovini štartali v novo sezono, vratar Nejc Vidmar pa je presegel rekord Darka Brljaka po številu minut kar se tiče nedotaknjene mreže.


Tekma se je začela dokaj mirno, ob tem, da so domači nogometaši imeli nekaj več pobude na sredini igrišča. Toda v uvodnih minutah pravih poizkusov proti enemu ali drugemu golu nismo videli. Pri Domžalah sta iz razdalje streljala Husmani in Morel, toda bila neuspešna. Toda predvsem s strelom slednjega je imel vratar Krke Matko Obradović precej dela. Kljub ne najbolj nevarnemu strelu, je Obradović odreagiral nekoliko nespretno in žoga mu je med nogama skoraj ušla v gol. Hrvaški čuvaj mreže je svojo napako hitro popravil in žogo pobral. Krkaši so prvič nevarno poizkusili v 24. minuti, ko je po odbiti žogi iz voleja streljal Šaban, toda bil nenatančen. Minuto kasneje pa verjetno eden izmed odločilnih trenutkov tekme. Domači so izpeljali izjemno domiselno akcijo, po kateri je mladi Belokranjec Rudi Požeg Vancaš stekel sam proti golu Obradovića. V njegovi nameri ga je zaustavil Rašić, ki ga je kot zadnji igralec porušil in si, čeprav je sodnik Mertik precej okleval, popolnoma zaslužil pot pod prho. Domžalčani so po rdečem kartonu Rašić močneje pritisnili proti golu Krke, a si do konca prvega dela pravih priložnosti vendarle niso priigrali. Poizkušali so Morel, Aneff in Živec, a brez uspeha. Še najbolj nevaren je bil Morel, ki je močno streljal iz prostega strela, toda ni uspel premagati odličnega Obradovića.

V drugi polčas so domači krenili še bolj odločno. Že po dobrih dveh minutah igre je Obradovićeve dlani s strelom iz razdalje ogrel Parker, minuto kasneje pa še Majer, ki pa je streljal čez gol. V 52. minuti, so se Krkaši po strelu Aneffa obranili z golove črte, v 56. minuti pa je Urugvajec vendarle povedel domače v vodstvo. Saša Aleksander Živec, ki je odlično mešal štrene gostom po levi strani, je poslal uporaben predložek v kazenski prostor Krke, kjer je bil najvišji prav Aneff in z neobranljivim strelom z glavo premagal nemočnega Obradovića. Sedem minut kasneje so imeli Krkaši eno izmed svojih redkih priložnosti. Poslali so svečo v kazenski prostor Domžal, žoga se je odbila od Perića, ki je streljal s kakšnih sedmih metrov, a se je tokrat izkazal Nejc Vidmar in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Minuto kasneje je na drugi strani Morel odlično našel Parkerja, strel robustnega napadalca pa je zletel mimo vratnice. Farmacevti so se v naslednjih minutah nekoliko bolj opogumili, a si pravih priložnosti niso priigrali. Z razdalje je dobro meril Ihbeisheh, toda nekoliko previsoko. Na drugi strani sta, prav tako iz razdalje, merila Aneff in Majer. Strel prvega je Obradović odbil v kot, Majer pa je streljal nekoliko previsoko. V 79. minuti je obrambo Krke dobro premešal Požeg Vancaš, podal do Aneffa, Urugvajcu pa je drugo veselje preprečil gostujoči vratar. Proti koncu tekme se je vedno bolj zdelo kot, da so se gostje vdali v usodo in, da niti sami ne verjamejo v izenačenje. Vedno bolj je visel v zraku drugi zadetek Domžal, ki je prišel v samem zaključku. Domači so na kratko izvedli kot, predložek v kazenski prostor je poslal Živec, tam pa se je velemojstrsko znašel branilec Uroš Korun in žogo iz voleja poslal za hrbet Obradovića in na ta način dokončno odločil tekmo.

Nova dobra predstava vedno boljših Domžal, ki jih v naslednjem krogu čaka gostovanje v Kopru. Novomeščani prav tako odhajajo v goste, naslednji konec tedna bo njihov nasprotnik Rudar iz Velenja.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…