Včeraj zvečer smo poročali, da bodo Domžalčani danes predstavili prvega novinca v zimskem prestopnem roku. Napoved, da bo vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije okrepil Dejan Trajkovski, se je uresničila, do prestopa pa bo prišlo šele po koncu aktualne sezone.


Trajkovski bo do poletja še član Maribora, na katerega 22-letnega nogometašu pogodba veže še do konca sezone, v Domžale se bo tako poleti preselil brez plačila odškodnine. Bočni branilec, ki je v dresu vijoličastih odigral 35 ligaških tekem, jeseni vsega eno, še deset nastopov pa je zbral v evropskih tekmovanjih, šest v skupinskem delu Evropske lige, bo v Domžalah zamenjal odhajajočega Erika Janžo, kateremu bo dogovor pravtako potekel po koncu sezone. “Glede na dejstvo, da Erik Janža odhaja, smo potrebovali primerno zamenjavo na položaju levega bočnega branilca in prepričani smo, da smo jo v Dejanu tudi našli. Kljub temu, da je bil v zadnjem času na stranskem tiru, ima Dejan za svojo starost precej izkušenj, odigral pa je tudi že nekaj zelo velikih tekem,” je za klubsko spletno stran Domžal dejal športni direktor Matej Oražem in potrdil, da so se z igralcem dogovorili za triletno sodelovanje. Še vedno pa ni znano, kdaj se bo v Ljudski vrt preselil Erik Janža, ki je pogodbo z Mariborom podpisal že sredi decembra. Oražem Mariboru sporoča, da so v Domžalah pripravljeni na dogovor, s katerim bi Trajkovski in Janža sredini zamenjala že pozimi: “Zamenjava igralcev bi bila verjetno smiselna za oba kluba, slovenski nogomet in predvsem za oba mlada igralca, ki potrebujeta čim več tekem na najvišji ravni. Po drugi strani pa se je potrebno zavedati, da Erik še vedno spada pod sistem nadomestil po pravilnikih Nogometne zveze Slovenije, medtem ko je Dejan to starost že presegel in poleti prihaja popolnoma brez nadomestila. Pričakujemo napovedani klic iz Maribora na to temo in smo pripravljeni na dogovor, ki bi bil v interesu vseh.”

Domžalčani se bodo prvič zbrali v petek, 9. februarja, ko bodo pred začetkom priprav opravili uvodno testiranje, ob trenutnem kadru se bo na preizkušnji ob Kamniški Bistrici predstavilo še pet nogometašev. Grka Georgios Kiriakopoulos (bočni branilec) in Georgios Tsoflios (napadalec), Romun Andrei Blejdea (napadalec), Francoz Yann Mvita Nkelu (napadalec) in reprezentant Antigue in Barbude John Jorrin (krilni napadalec).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Morozov iz Celja v Izrael

Po Stojinoviću in Breclu Celje zapušča še en branilec. Grigorij Morozov bo do konca letošn…