Domžalčani so morali na uvodnem srečanju kvalifikacij za Ligo Europa priznati premoč romunskim predstavnikom Astri iz Giurgiuja. Debitanti v evropskih tekmovanjih so bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik, si priigrali precej več priložnosti, premoč pa so kronali v zaključku tekme, ko je v 84. minuti iz desetih metrov Vidmarja matiral Budescu. Domžalčane, ki so zaigrali brez Zeca, Kovjenića, Remsa, Mijića, Jelarja, Mijića in Banovića, na povratnem srečanju čaka težka naloga, če se želijo prebiti v naslednji krog kvalifikacij.


Liga Europa – 1. tekma 1. kroga kvalifikacij. Sodnik: Andreas Pappas.
Domžale: Športni park, 1000 gledalcev.
DOMŽALE 0:1 ASTRA GIURGIU
Strelci: Budescu (84)

Domžale: Vidmar, Kous (71 Dobrovoljc), Skubic, Ljubović, Janža (86 Balkovec), Parker,  Majer, Gorenc Stanković, Božović, Gabrić (68 S. Vuk), G. Vuk. Trener: Stevan Mojsilović.
Astra Giurgiu: Lung Jr., Matel, Ben Youssef, Mureşan, Junior Morais, Enache, Yahaya (93 Barboianu), Seto, Budescu, Bukari, Ivanovski (63 Amorim). Trener: Daniel Isaila.

Prvih petnajst minut srečanje v domžalskem športnem parku je minilu v mirnejšem ritmu, prvi pa so v 5. minuti sprožili Domžalčani, a je Janža iz 25 metrov meril nenatančno. Dve minuti kasneje je na nasprotni polovici iz podobne razdalje meril Bukari, vendar je tudi Nigerijec sprožil preko vrat. V uvodnem delu prvega polčasa so Domžalčani držali žogo v svoji posesti, nobena od ekip pa si po uvodnih poizkusih ni priigrala resnejših priložnosti. Po hitrem protinapadu v 23. minuti je Parker po podaji Gabrića slabo zadel žogo in grdo zgrešil. Nato so nogometaši Astre prevzeli pobudo in vse bolj pritiskali proti vratom Vidmarja, ki je imel v drugi polovici prvega polčasa kar nekaj dela. Po dobre pol ure igre je po predložku iz desne strani sprožil Bukari, Ljubović pa je strel uspešno blokiral. Štiri minute kasneje so si Romuni pripravili eno lepših priložnosti, iz leve strani je podal Seto, na prvi vratnici pa je iz voleja poizkusil Ivanovski, ki je za las zgrešil vrata Domžal. V 37. minuti so bili gostje po prekinjenem protinapadu Domžal znova nevarni, iz razdalje je meril Budescu, a meril mimo leve vratnice. V 40. minuti so nevarnejši napad izpeljali tudi domači, Božović je preigral dva nasprotna nogometaša, krenil proti golu in podal na desno do Kousa, ki je poizkusil s predložkom, vratar gostov Lung pa je žogo zanesljivo ulovil.  Gostje so si v zaključku prvega polčasa pripravili še eno priložnost, po podaji Seta se je Ivanovski znašel sam pred Vidmarjem, ga skušal premagati z lob udarcem, a žogo poslal preko domžalskega gola.

V drugem polčasu se je pritisk gostov le še stopnjeval. Prvi so sicer zapretili domači, po podaji Kousa je iz prve poizkusil Gabrić, gostujoči nogometaš Yahaya pa je strel še pravočasno blokiral. V 57. minuti pa se je proti vratom Vidmarja začela prava ofenziva gostov, najprej je iz razdalje 25 metrov znova sprožil Bukari, a je domžalski čuvaj mreže žogo odbil preko gola, dve minuti kasneje je iz roba kazenskega prostora močno sprožil Ivanovski, a meril točno v Vidmarja. Yahaya je v 65. minuti s podajo v prazen prostor zaposlil Budescuja, ki se je znašel sam pred Vidmarjem, a streljal mimo desne vratnice. Dve minuti kasneje je Morais iz leve strani verjetno skušal podati pred gol Domžalčanov, žogi pa je pot v gol preprečila bližnja vratnica. Slabih petnajst minut pred koncem so Romuni znova ogrozili vrata Domžal, poizkusil je Enache, žoga je na poti zadela Janža, Vidmar pa se je znova izkazal. V naslednji minuti so Domžalčani preko hitrega Parkerja izvedli protinapad, novinca v domžalskem dresu je Morais zaustavil s prekrškom in bil kaznovan z rumenim kartonom. Prosti strel iz desne strani je izvedel Janža, podal pred prvo vratnico, kjer je iz težkega položaja s petko sprožil Ljubović, vratar gostov Lung je strel odbil, v drugem poizkusu pa je Ljubović iz bližine meril preko vrat. Napadi gostov so se poplačali v 84. minuti, ko je Matel iz desne strani podal pred vrata Domžal, Vidmar je žogo izbil točno na nogo osamljenega Budescuja, ki je iz 10 metrov zadel v levi spodnji kot domžalskega gola. Zadetek je gostom dal dodatnega poguma, saj bi lahko pred koncem tekme zadeli še drugič, po predložku iz leve strani so Romuni znova zatresli okvir vrat, z glavo je streljal Seto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maks Barišić želja dveh slovenskih klubov

Sezona Prve lige Telemach je v polnem ritmu. Bliža se zimski premor, kar pomeni, da se bo …