Podobno kot še sedmerica prvoligašev, so tudi pri novomeški Krki v ponedeljek pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Dolenjci bodo vse do februarskega odhoda v Strunjan, kjer bodo tako kot lansko leto pilili formo, trenirali na domačem Portovalu. Kot je dejal trener Andrej Kastrevec, v tem trenutku pod njegovim vodstvom trenira dvajseterica nogometašev, med njimi so tudi trije mladinci.


V taboru osmouvrščenega kluba lige so že včeraj potrdili odhoda Lamina Dialloja in Luke Cerarja, ki se je vrnil v Radomlje, ob tem dresa Krke v prihodnje ne bo nosil tudi Jamilu Collins, ki je bil jeseni posojen s strani Rijeke. Kastrevec je v pogovoru za naš portal še razkril, da je vodstvo kluba sodelovanje prekinilo tudi z Estoncem Kevinom Kauberjem, ob tem pa bodo Novomeščani v nadaljevanju sezone pogrešalo tudi Enesa Novinića, ki je zaradi poškodbe kolenskih vezi že zaključil sezono. Tako gre v zimskem prestopnem roku pričakovati dva novinca, a šef novomeškega trenerskega štaba še ni mogel operirati z imeni. “Intenzivno delamo na tem, da bi dobili še dva igralca za položaje, na katerih smo tanki. V kombinaciji za prihod je še nekaj igralcev, sodelujemo tudi z Rijeko, nismo pa še prišli do faze, da bi lahko že govorili o konkretnih imenih. Igralcev je sicer veliko, a želimo pripeljati prave okrepitve,” je za SNPortal pojasnil Kastrevec, ki si želi izkušenega dvojca v napadu in zvezni ali obrambni vrsti, saj je novomeška ekipa za Zavrčem druga najmlajša.

Enes Novinić je zaradi poškodbe križnih kolenskih vezi že končal sezono. (Foto: Jure Banfi)
Enes Novinić je zaradi poškodbe križnih kolenskih vezi že končal sezono. (Foto: Jure Banfi)

Tudi napad, ki je bil s sedemnajstimi zadetki jeseni drugi najskromnejši, bi bil z izkušenejšim napadalcev še nekoliko nevarnejši, a Kastrevec poudarja, da priložnosti Novomeščanom že jeseni ni manjkalo, a je šepala realizacija. “Večji strah pred nadaljevanjem prvenstva bi bil, če si jeseni ne bi pripravljali priložnosti. vsako tekmo smo imeli veliko priložnosti, a je šepala realizacija. Če bi moral izbirati med opcijama, da si ne pripravljaš priložnosti ali pa priložnosti so, vendar ne zabijaš zadetkov, je slednja zagovoto lažja. S treningom bomo skušali te težave odpraviti, seveda pa bi nam izkušeni napadalec in strelec prišel zelo prav,” je dejal Kastrevec starejši, ki si je pred začetkom sezone želel rezultatskega napredka, a so se ambicije tekom sezone vseeno nekoliko znižale. V dolenjski prestolnici ostajajo realni in v prvi vrsti ciljajo na obstanek: “Lani smo bili po koncu sezone sedmi. Korak naprej bi letos naredili z mestom višje, a je vodstvo kluba znižalo proračun in posledično smo članski ekipi priključili precej mladih igralcev, ki niso imeli prvoligaških izkušenj, a so kvalitetni. Mislim, da se bomo morali na koncu zadovoljiti z obstankom in mesti višjimi od osmega. Vsaka višja uvrstitev po koncu sezone pa bo prinesla boljše občutke.”

Za zdaj so Novomeščani potrdili štiri nasprotnike. 24. januarja bo Krka gostovala v hrvaški prestolnici, pri Zagrebu, teden dni kasneje sledi obračun s koprivniškim Slaven Belupom. Med enotedenskimi pripravami v Strunjanu Kastrevec s sodelavci načrtuje tri pripravljalne tekme, možen tekmec je tudi Rijeka, po vrnitvi domov pa imajo Dolenjci načrtovanih še nekaj tekem. 11. februarja bodo gostovali v Brežicah, pri istoimenskem tretjeligašu, tako kot lani, pa se bodo farmacevti tudi letos pomerili z mlado reprezentanco Slovenije, 17. februarja v Dekanih.

Seznam pripravljalnih tekem:
24. januar, Zagreb: ZAGREB – KRKA
30. januar, kraj še ni znan: SLAVEN BELUPO – KRKA
11. februar, Brežice: BREŽICE – KRKA
17. februar, Dekani: SLOVENIJA U21 – KRKA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…