V taboru Maribora se med reprezentančnim premorom zavzeto pripravljajo na zgoščen in naporen aprilski ritem. V primerjavi z vodilno Olimpijo, ki Mariboru na vrhu ligaške razpredelnice beži za štiri točke, bodo Štajerci odigrali dve tekmi več, saj jih sredi aprila čakata tudi polfinalna pokalna obračuna z Zavrčem. Aprila na vrnitev na igrišča upata tudi Rodrigo Defendi in Matej Palčič.


Že kmalu se bo na nogometne zelenice vrnil Rodrigo Defendi, ki si je na enem od treningov po večnem derbiju z Olimpijo zlomil rebro. “Pred dvema tednoma sem si zlomil rebro. Ob padcu na treningu, nesrečen splet okoliščin pač. Nisem pričakoval, da bo tako resno, a sem se moral sprijazniti s prisilnim počitkom. Začel sem s tekom, se pridružil ekipi in se pripravljam za vrnitev v polni trening. Stanje je spodbudno. Upam, da bom v začetku prihodnjega tedna že lahko sodeloval tudi pri največjih obremenitvah in bom na voljo trenerju. V prejšnjih dneh je bilo treba izpustiti določene vaje in še nisem sodeloval pri igri, saj sem se moral izogibati dvobojem,” poudarja izkušeni branilec Maribora.

“Želel sem biti z ekipo že prej in pomagati soigralcem. Težko je biti le v vlogi gledalca, a sem se tolažil s spoznanjem, da bom kmalu spet zraven. Rad bi prispeval delež k novim uspehom in podaljšanju zmagovitega niza,” neučakanosti pred vrnitvijo na igrišča ne skriva Brazilec z italijanskim potnim listom. Še nekaj dela in potrpežljivosti pa čaka Mateja Palčiča, ki po zimski selitvi v Ljudski vrt v dresu Maribora ni odigral še niti minute. Za neigranje so krive težave s kolenom, ki je Primorcu nagajalo že v lanski sezoni: “Težava je nastala med pripravami v Turčiji, zato sem se takrat tudi vrnil domov. Težavo smo rešili in odpravili, trenutno sem nekje na šestdesetih, sedemdesetih odstotkih pripravljenosti. Ni bilo lahko, ampak namen je, da delam čim več, se čim hitreje vrnem in pomagam ekipi. Vse je na meni in to moram sprejeti kot nekaj dobrega za prihodnost. Upam, da bo preko trn do zvezd.”

Čeprav so se morale vijolice pošteno potruditi za zmagi nad Rudarjem in Krko, Palčič pred zaključkom državnega prvenstva ostaja optimist: “Mislim, da je prednost v nas samih. Vem, da smo kakovostnejši od nasprotnikov. Če bomo delali vse, kar zmoremo, mislim, da ne bo težav.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…