Težko pričakovani zadnji večni derbi letošnje sezone je več kot zgolj upravičil pričakovanja. V odličnem vzdušju, ki ga je pripravilo več kot štirinajst tisoč gledalcev, smo spremljali pravo dramo, ki je razplet dobila šele v izdihljajih dvoboja, ko so se preobrata in izjemno pomembne zmage veselili v taboru Maribora.


“Po zmago smo prišli, zmago odnašamo v Maribor. Za nami je razburljiva tekma. Polčasa smo si razdelili. V prvem polčasu je bila Olimpija dominantna, izbrali smo način, ki bi nam moral prinesti bistveno več, a na agresijo tekmeca nismo znali odgovoriti, čeprav smo vedeli, da bo tako. V drugem polčasu so sledile rošade in igra je bila popolnoma na naši strani. Ves čas smo bili na domači polovici in ob koncu dosegli zmagoviti zadetek. Jasno je, da smo zadovoljni, z Olimpijo smo se izenačili po točkah, v preostalih treh tekmah bomo iskali tri zmage in skušali uresničiti naš cilj,” je po tekmi dejal gostujoči strateg Darko Milanič, ki se mu je po zadetku Marcosa Tavaresa odvalil kamen od srca.

A Maribor je v prvem polčasu izgledal in igral izjemno slabo, brez pravega odgovora na dobro predstavo domačih. Kaj se je dogajalo med polčasom? “Točno to, kar so si fantje zaslužili in nič drugega,” je bil kratek Milanič, ki bo moral v lovu na štirinajsti naslov državnega prvaka v zadnjih treh krogih upati še na kakšen spodrsljaj Maribora: “Čakajo nas še tri tekme. Vidimo, kaj se dogaja spomladi. Tudi mi smo pustili nekaj točk. Vse je mogoče. Ni zagotovljeno, da bo Olimpija osvajala točke samo zato, ker je Olimpija in isto velja za nas.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…