Zanimiv obračun so spremljali tudi gledalci v novogoriškem Športnem parku. Goričani so se pred obračunom z Olimpijo lahko pohvalili z dejstvom, da pred domačimi gledalci niso izgubili že pet tekem, a so Ljubljančani uspeli pokvariti serijo. Za zmago gostov sta z bližine zadela Ezekiel Henty in Marko Vukčević, medtem ko je Dejan Žigon v prvem polčasu izid poravnal na 1:1.


”Fantom čestitam za današnjo predstavo, saj so na igrišču dali vse od sebe in odigrali odlično tekmo. Sreča tokrat zagotovo ni bila na naši strani. Zgrešili smo veliko priložnosti, toda igrali smo zelo dobro, tako kot smo se dogovorili. Fantje so pokazali karakter in željo,” je po tekmi dejal domači strateg Miran Srebrnič, ki je po slovesu dosedanjega trenerja Cesareja Beggija znova prevzel dirigentsko palico. Čeprav vrnitev v rezultatskem smislu ni bila uspešna, pa bi si Goričani glede na število priložnosti morda bolj zaslužili zmago, s čimer pa se ni strinjal Darko Karapetrović, trener ljubljanske Olimpije, ki raje vidi, da ekipa igra slabo, a osvaja točke: “Tudi mi smo imeli priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Igra se devetdeset minut in tisti, ki zabije gol več, je zmagovalec. Igramo zelo dobro, danes smo bili nekoliko slabši, vseeno pa raje vidim, da igramo tako in zmagujemo, kot pa nazadnje v Velenju, ko smo odlično igrali in izgubili z 2:0.”

Zmage je bil vesel tudi Luka Žinko, ki je tokrat zaigral v obrambi zmajev. “Zmaga je, tri točke so bile naš cilj. Z igro ne moremo biti zadovoljni, saj Olimpija zasluži boljšo igro. Po nekaj tekmah brez zmage, pa je današnja več kot le dobrodošla,” je dejal izkušeni nogometaš. Ljubljančani so se z zmago Domžalam, ki bodo s Koprom igrale šele v torek, približali na točko zaostanka: “Zmaga je zelo pomembna, saj smo naredili določen pritisk na Domžale, vendar se ne smemo obremenjevati z nasprotniki, gledati moramo na svojo igro, nabirati točke in upati, da nas bo to pripeljalo v Evropo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…