S pripravami na spomladanski del prvenstva so kot prvi med slovenskimi prvoligaši pričeli Mariborčani. Ob znanih obrazih se je na umetni travnati površini Ljudskega vrta potil tudi Dalibor Volaš, ki zaenkrat ostaja edini potrjeni januarski novinec. Ankarančan se je tako znova vrnil v staro jato.


“S trenerjem se ob koncu nisva razumela, nastalo situacijo pa smo rešili s sporazumno prekinitvijo pogodbe, kar je bilo najboljše za obe strani, zame in za klub. Z Mariborom sem sklenil dolgoročni dogovor, triinpolletno pogodbo, kar očitno pomeni, da računajo name in vidijo nekaj v meni,” je ob novi vrnitvi v Ljudski vrt dejal 27-letni napadalec, ki je s petdesetimi doseženimi zadetki osemnajsti strelec v zgodovini kluba. Čeprav je dres vijolic nazadnje oblekel v prvi polovici leta 2012, pravi, da se v Mariboru ni kaj veliko spremenilo, zato tudi prilagajanje na spremembo okolja ne bo zahtevalo veliko časa: “Vse je po starem. V Mariboru je lepo, tu se dobro počutim, večino igralcev poznam, zato se je lepo vrniti. Konkurenca obstaja vselej, a se le-te ne bojim, saj imam s tem dovolj izkušenj in bom dal vse od sebe, da pridem v prvi plan in pomagam ekipi do najboljših dosežkov. Ne bo se težko prilagoditi, vem kako vse funkcionira, saj ustroj kluba dobro poznam, zato ne bo alibijev.”

Dalibor Volaš:
Dalibor Volaš: “V Mariboru je lepo, tu se dobro počutim.” (Foto: Peter Dominko)

Zlatko Zahovič, športni direktor državnih prvakov, je s sklenitvijo dogovora z nekdanjim napadalcem Kopra, Bonifike, Nafte, moldavskega Šerifa in ruske Mordovie presenetil marsikoga, tudi Volaš je po prvem treningu dejal, da je do dogovora prišlo hitro, v vsega nekaj urah: “Bilo je še nekaj ponudb, vendar je bila zame in mojo družino najboljša ponudba Maribora. Hitro smo sklenili dogovor. Mislim, da je bil ponedeljek zvečer, med osmo in enajsto uro smo se tudi na podlagi zaupanja hitro dogovorili.”

Bivšega mladega reprezentanta Slovenije v Ljudskem vrtu čaka zahtevna konkurenca, saj se bo moral za mesto v napadu boriti še s četverico napadalcev, ob osebnih ciljih pa Volaš v ospredje postavlja tudi osvojitev dvojnega naslova: “Vsak zadetek je pomemben, že zato, da lahko igraš naslednjo tekmo. Ob petih napadalcih moraš biti vselej dobro pripravljen in željan dokazovanja, če želiš igrati naslednjo. Cilj na vsaki tekmo bo doseči zadetek, loviti prvo mesto in postati prvak. To je prvotni cilj, podobno velja tudi za pokalno tekmovanje, ciljamo na dve lovoriki, nato pa spet boj za Evropo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…